Vítkovice ztratily svou kapitánku Denisu Ferenčíkovou.
12. 2. 2016 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice spasily náhradnice. Chodovu podlehly 4:6, ale přiblížily se prvnímu místu

 



V ženské extralize je dost možná rozhodnuto o pořadí prvních tří týmů. Chodov dřel a dělal vše proto, aby stáhl potřebné manko ve výši šesti branek, a byť se chvíli po polovině utkání dostal na dostřel, tak nakonec zvítězil „pouze“ 6:4. Vítkovice mohou za svou herní konsolidaci vděčit především náhradnicím Riittě Lankinen a Andree Pastuškové.

To, že Chodov vyšponuje své útočné snažení na maximum a od začátku utkání bude nebezpečný, asi v Ostravě čekali. Nicméně fakt, že v čase 6:46 zvyšovala Jana Vojáčková už na 3:0, to bylo něco, na co trenéři museli reagovat.

Ostravská obrana kupila chyby a tak poslali na hřiště Lankinen, která dost možná poprvé během svého českého angažmá zůstala mimo základní sestavu.

Na hřišti s finskou legionářkou se Vítkovice dostaly do hry a dokázaly občas ohrozit Ranochovou, stále to ale byly Pražanky, kdo udával tempo hry. Ze sedla vypadly až v závěru třetiny při vyloučení Bachmaierové, které ale Vítkovice nepotrestaly.

V úvodu druhé části měly oba týmy problém trefit se mezi tyče, což se ve 24. minutě povedlo Michaele Šponiarové, ale Ranochová předvedla skvělý zákrok maskou.

Vzápětí ale Vítkovice udělaly další chybu v rozehře a Řepková svým druhým gólem zvýšila už na 4:0. Ostravanky se kýžené branky dočkaly ve 27. minutě a s notným přispěním štěstí: střelu Pantělejevové totiž nechytatelně tečovala chodovská obránkyně Vrbová.

Hra se poté vyrovnala a obě brankářky předvedly několik dobrých zákroků. Ve 33. minutě si ale Visnevska vybrala slabší chvilku a propustila umístěný tah Vrátné, stejná hráčka o 57 sekund později naservírovala míček Řepkové a Chodov byl rázem jednu branku od prvního místa.

Očividně rozhozená Visnevska svou situaci dlouho konzultovala u střídačky a náhradní brankářka Vávrová už se dokonce převlékla do dresu, nicméně přišla dost možná rozhodující pasáž utkání: nejprve se totiž hraničně prosadila Pantělejevová, aby se vzápětí radovala po střele od mantinelu exkapitánka Vítkovic Pastušková, hrající od poloviny utkání.

Poslední perioda nabídla pěknou ofenzivní bitvu, ačkoliv se jednalo o nejklidnější pasáž utkání, ve které padla jediná branka. Chodov byl aktivnější a měl více příležitostí, na druhou stranu jej často zlobila finální přihrávka, přes kterou se nedostal k optimálnímu zakončení.

Jedinou úspěšnou střelkyní se tak stala Enenkelová, která využila přesilovou hru.

Pražanky zvítězily pouze 6:4, což jim v konečném zúčtování na první místo nejspíš stačit nebude. Pokud se i po závěrečném kole srovnají vedoucí tři celky na čele se stejným bodovým ziskem, oslaví první příčku Vítkovice, které mají nejlepší bilanci ze vzájemných zápasů s Chodovem a Herbadentem.

Celek z Jižního Města ale určitě těší fakt, že nad velkým rivalem dokázal bez větších problémů zvítězit necelý měsíc před startem vyřazovacích bojů.

Šlágr 19. kola:

CHODOV – VÍTKOVICE 6:4

Psali jsme o situaci na čele:

Kdo s koho. Pět příběhů bitvy o první místo mezi Vítkovicemi a Chodovem


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*