Takto fanoušci Bohemians hnali "klokany" vpřed. Foto: Facebook Sektor 1905; Takto fanoušci Bohemians hnali "klokany" vpřed. Foto: Facebook Sektor 1905
15. 2. 2016 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Boleslav se usmažila v zelenobílém pekle, 1595 diváků dohnalo k výhře Bohemians

 



Televizní dohrávka mezi Bohemians a Mladou Boleslaví byla zlatým hřebem nejen 20. kola, ale možná i celé základní části mužské Superligy. Natřískané tribuny na Podvinném Mlýně viděli parádní akce, spoustu gólů a dramatický závěr. Ten lépe zvládli Klokani a slaví nečekanou výhru 9:5.

Marketing s trumfy v podobě Dominika Haška, autogramiády fotbalistů Bohemky a piva zdarma pro první příchozí vyšel Pražanům dokonale. Na tribunách rozlehlé haly ve Vysočanech se nakonec vměstnalo (alespoň z pohledu „běžného“ ligového florbalového zápasu) neuvěřitelných 1595 příznivců!

Nechyběli opět ani fotbaloví fandové ze „Sektoru 1905“. A toho, že si po čase opět zpestřili fanouškovský život florbalem, rozhodně nemuseli litovat. Hrál se krásný zápas, jako by atmosféra hráče obou týmů nabudila. K vidění bylo hned několik florbalových super kousků.

Vzorově vyřešené rychlé protiútoky jako třeba od Ondřeje Fojty s Petrem Kološem před prvním gólem a na druhé straně pak od dvojice Martin Šimek – Jan Severa. Nechytatelný baseballový úder Radka Gwuźdźe přímo do šebenice, jemuž konkurovala dělovka Vojtěcha Bagina při přesilovce téměř z poloviny hřiště. Nebo skvělé zákroky obou gólmanů včetně chyceného trestného střílení Davidem Rytychem.

Největším kouzelníkem večera ale byl domácí Jakub Šárka. Ten si nejprve udělal dobrý den z bránícího Gwuźdźe a když mu jeho následnou pohotovou střelu Rytych vyrazil, zachoval chladnou hlavu. Místo toho, aby sám z bezprostřední blízkosti dorážel, posunul míček na úplně volného Martina Kisugiteho, před nímž stála odkrytá brána.

Když na začátku třetího dějství po fatálním zaváhání Vojtěcha Zezulky Boleslav vyrovnala, udeřil Šárka znovu. Pěknou kombinaci svých spoluhráčů gólově zakončil zády k bráně bekhendem mezi vlastníma nohama přes obránce.

Hosté se snažili vyrovnat marně a při jejich powerplay Klokani rozhodli o svém vítězství. Trefili se Pavel Čihák a po něm od mantinelu přes tři čtvrtě hřiště i Petr Tůma. Zápas gólově završil tři vteřiny před koncem Tomáš Kindl a přidal tak výborným fanouškům příjemnou odměnu na cestu domů.

Bohemians už mají jisté, že skončí v dolní polovině osmičky pro play off, nečekanou výhrou si ale před vyřazovacími boji určitě pořádně zvedli sebevědomí. To Mladá Boleslav nevyužila možnost vrátit se do čela tabulky. Před vzájemným zápasem o 1. místo ztrácí Technologové na Chodov dva body a nebude jim tím pádem stačit ani výhra v prodloužení.

 

FbŠ Bohemians – Florbal Mladá Boleslav 9:5 (2:2, 3:2, 4:1)

Branky: 14. Šárka (D. Šimek), 18. Kisugite (Bagin), 25. Severa (M. Šimek), 32. Bagin (M. Šimek), 36. Kisugite (Šárka), 52. Šárka (D. Šimek), 58. Čihák (D. Šimek), 60. Tůma, 60. Kindl (D. Šimek) – 13. Kološ (Fojta), 19. Salát (Pluhař), 28. Gwuźdź (Salát), 35. Kološ (J. Bouška), 41. Natov (J. Bína). Rozhodčí: Furmánek, Šolc. Vyloučení: 0:2. Využití: 2:0. Diváci: 1595.

HVĚZDY ZÁPASU:

*** David Šimek
** Jakub Šárka
* Petr Kološ


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*