AE: Tatran - Ostrava. Foto: Ondřej Deml AE: Tatran - Ostrava. Foto: Ondřej Deml
11. 3. 2016 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Tatran povolal do Vítkovic legendu v záloze! Richter už je na soupisce

 



Začíná jít do tuhého a dobře jsou si toho vědomi i ve Střešovicích. Úřadující šampion a šestnáctinásobný mistr hraje čtvrtfinálovou sérii s Vítkovicemi a rozhodně nepůsobí jistým dojmem. A tak přichází nečekaná zpráva. Do Ostravy pojede s Tatranem i Martin Richter, který loni oznámil konec kariéry.

Loňská vítězná sestava Tatranu? Marně budete hledat šest jmen hráčů. Tomáš Nushart vzal zavděk druhou ligou na Kladně, Jan Zavadil pomáhá Vinohradům se záchranou. Postupně ale zmizelo i trio hráčů, kteří v minulosti prošli SSK Future a k Tatranu zas tak vřelý vztah neměli. Jan Natov měl už v průběhu finále dohodnuté angažmá v Mladé Boleslavi, Ondřej Riebauer se spokojil s vítězstvím v Superfinále a na florbal se chodí už jen koukat a poslední ztrátou byl odchod Miroslava Mayera. Ten opustil kabinu mistra v lednu po vzájemné dohodě. Trenér Jakoubek dává radši šanci mladým odchovancům, kteří chtějí hrát za Tatran. Ale co je to platné. Zkušenosti a síla chybí.

Miroslav Mayer. Foto: Ondřej Deml

Miroslav Mayer. Foto: Ondřej Deml

A tak je tu ještě Martin Richter. Bývalý reprezentant po konci loňské sezony oznámil konec s velkým florbalem. Jenže možná to také nebude tak žhavé, i když Richterův návrat asi nebude vypadat tak hloupě, jako u mladoboleslavského Pavla Boušky, který s velkou pompou ohlásil konec, nechal vytáhnout svůj dres s číslem 8 ke stropu haly a za dva měsíce byl zpátky, protože si uvědomil, že mu florbal vlastně hodně chybí.

Pavel Bouška. Foto: Štěpán Tomš

Pavel Bouška. Foto: Štěpán Tomš

PSALI JSME:
DRES ČÍSLO 8 MÍŘÍ KE STROPU. FLORBAL MI DAL VÍRU, ŽE JDE VŠECHNO, ŘÍKÁ PAVEL BOUŠKA

U Richtera je to jinak. Kdyby to nemuselo být, tak asi spokojeně užívá volna. Jenže Tatran se ozval, potřebuje pomoc. „Uvidíme, všechno je možné,“ říká na dotaz webu florbal.cz trenér Jiří Jakoubek, který v posledním utkání dal příležitost třeba i Tomášovi Ebelovi, jenž florbal zkouší poté, co mu nevyšlo hokejové angažmá v extralize. Ale nemyslete si, že by zrovna on tým spasil. Spíš to vypadá jako experiment. Ale experimentujte v play off…

Richter tak bude sedět s týmem Střešovic ve vlaku do Ostravy a v Tatranu už vytáhli ze skladu dres s číslem 18. „Normálně se s námi jede podívat. Určitě s námi bude na střídačce,“ zůstává trochu tajemný Jiří Jakoubek. A do hry zasáhne? „Martin si s námi byl dát i trénink. Máme mladý tým…“ naznačuje trenér Tatranu.

Logicky, Richter bude připraven i nastoupit. Jinak by Střešovice ani nepodnikaly administrativní úkony se zaplacením licence a zapsáním na soupisku.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Kryton napsal:

    Tomas Ebel 🙂 s hokejem skončil snad v 15 letech.. V kuloárech je znám i jeho strýc, který Jarochovi volal, a mluvil o nejtalentovanějším hráči ročníku 93. Co se týče rukou, možná… škoda že hlava je úplně mimo.

  • Petr napsal:

    Pro redakci, oni i bratři Zavadilové hráli několik let za SSK Future. A ještě několik dalších z tohoto klubu jich v Tatranu hraje.

Napsat komentář

*