Bohemians se radují z vítězství. Bohemians se radují z vítězství.
13. 3. 2016 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Tatran i Bohemians srovnaly krok, Chodov má semifinále na dosah

 



Hned ve dvou čtvrtfinálových sériích je po čtyřech utkáních stav nerozhodný 2:2. Bohemians doma podruhé porazili Brno, Tatran i díky Martinu Richterovi v prodloužení skolil Vítkovice. Včerejší zaváhání napravil šťastnou výhrou Chodov a proti Spartě si vypracoval mečbol.

Obhájci titulu ze Střešovic v sobotu ve Vítkovicích těsně prohráli a i nedělní zápas se dlouho vyvíjel lépe pro domácí. V 44. minutě zvyšoval Jan Jastřembský už na 3:1. V dresu Tatranu ale naskočil na hřiště i Martin Richter a právě on přispěl asistencí necelou minutu před koncem k vyrovnávacímu gólu na 3:3.

Prodloužení trvalo pouze 20 sekund. Výhru vystřelili hostům dva veteráni – Marek Deutsch střílel a Milan Fridrich dorážkou rozhodl. Série jediných dvou vítězů mužské nejvyšší soutěže v historii je tak vyrovnaná.

Vítkovice se s Tatranem utkají ještě minimálně dvakrát. Foto: Facebook Florbal Vítkovice

Vítkovice se s Tatranem utkají ještě minimálně dvakrát. Foto: Facebook Florbal Vítkovice

Podobně je na tom i souboj mezi Bohemians a Brnem. Pražané si sice ze hřiště soupeře přivezli dvě prohry, výhodu domácího prostředí ale využili dokonale. O osudu dnešního utkání rozhodla třetí třetina.

Nerozhodný stav 2:2 zlomil Martin Šimek, na nějž v dalším průběhu navázali nejprve Adam Růžek a pak i mladší z bratrů Šimků David. V bláznivém závěru už Bohemians vedení udrželi a mohli se radovat z výhry 6:3.

Infarktovou koncovku mělo i utkání na Podvinném Mlýně. Chodov po včerejším výpadku začal dobře a po dvou třetinách vedl nad Spartou už 5:1. Na začátku třetí dvacetiminutovky byl ale vyloučen Dan Kašovský, přesilovku využil Ondřej Svatoš a to domácí nakoplo. Rudí dali vzpomenout na výkon ze včerejšího zápasu a pět minut před koncem už to po zásahu mladého Marka Zouzala bylo 6:6!

Vítěz základní části nakonec ale, i díky velké porci štěstí, utkání rozhodl ještě v základní hrací době. Michal Kotlas otřel svou střelu o jednoho ze sparťanských obránců a byl z toho vítězný gól. Sparta se neprosadila ani ve své nebezpečné powerplay a Chodov tak vybojoval třetí bod v sérii.

Výsledky čtvrtfinále Tipsport superligy:

SPARTA – CHODOV 6:7 (stav série 1:3)
BOHEMIANS – BRNO 6:3 (stav série 2:2)
VÍTKOVICE – TATRAN 3:4p (stav série 2:2)


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

  • Pepa napsal:

    Nechápu přidělování rozhodčích na zápasy Sparty s Chodovem.V play-off rozhodčí typu Pangerl-Šedivý a Valenta-ŽĎárský nemají co dělat.Stačí pro základní část, ale na play-off prostě nemají.V sobotu se pískalo na obě strany špatně a v neděli neuměli klidnit nadávání hráčů.Týmy platí nemalé částky rozhodčím a dostávají za to mizerné výkony.Pane Horo,řešte nebo odstupte!

  • Mařena napsal:

    Ale no tak. To že si vítěz základní části neumí poradit s celkem, kterého si vybral přece není vina rozhodčích :-)SPARTA!

  • Pepa napsal:

    Spíše tím rozhodčí poškozovali Spartu! Oba dva dny, ale o to vůbec nejde. Jde o to, že kvalitní zápasy mají pískat kvalitní rozhodčí!

  • Martin napsal:

    Tatran i Bohemians srovnalY krok?

    • Jirka Bareš napsal:

      Domča nezklamal a nepřekvapil (bohužel). Čeština dostává další zásek do svého těla, podobnými pologramoty značně zuboženého a zprzněného.

Napsat komentář

*