21. 2. 2013 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Jak to jde Čechům v play off švýcarské ligy? Daří se jim skvěle!

 



Všech 8 postupujících celků do play off švýcarské ligy má za sebou první 3 utkání čtvrtfinále. A Čechům se v nich vede náramně. Hattrick zaznamenal Vojtěch Skalík, trio asistencí nastřádal Petr Kožušník, střeleckou pohodu vyjadřuje Martin Ostřanský.

Alligator Malans — UHC Grünenmatt
Úřadující mistr celé soutěže Alligators Malans má v 1. kole Grünenmatt, k vidění je tak český duel. Roli favorita a krále celé soutěže Aligátoři potvrdili. V řadách malanského celku nastoupil Martin Ostřanský, za Grünenmatt hráli Martin Vladař a Daniel Šebek.

Do zápasů vstupoval jakožto jasný favorit celek z Malansu, vítěz základní části. První zápas byl jednoznačnou záležitostí, na výhře 10:2 se gólem podílel Martin Ostřanský, za soupeře byl úspěšný Daniel Šebek.

Odveta byla pravým opakem. Jestliže první duel nabídl parádní rozebrání soupeře do posledního šroubku, druhý byl zcela vyrovnaný, alespoň co se týče konečného skóre. Stav na konci byl pro Aligátory 7:5. Čeští borci se prosadili víc. Martin Ostřanský dal dva góly, na druhé straně se Daniel Šebek trefil jednou a Martin Vladař si připsal 2 asistence.

V utkání číslo 3 se hra vrátila zpátky do starých kolejí a opět se vyšvihli favorité z Malansu, kteří ukořistili další výhru, tentokrát v poměru 8:4. A Ostřanský znovu skóroval 2x.

Chur Unihockey — Grasshopper Club Curych
Barvy GC Curych hájí česká čtveřice Vojtěch Skalík, Petr Kožušník, Pavel Brus a kapitán Aleš Jakůbek. Bílomodří skončili po základní části na 6. místě, Chur na bronzové příčce.

Úvodní duel dopadl úspěšněji pro tým pod vedením Aleše Jakůbka, jenž svou družinu dovedl k triumfu 9:7. Dvakrát rozvlnil síť branky Vojtěch Skalík, jednou se to povedlo i Petru Kožušníkovi, který si připsal i asistenci.

Zápas číslo 2, to byla jednosměrná kolej. Opět se z výhry radovali Grasshoppers, tentokrát 6:1. O osudu utkání rozhodla 1. třetina, která skončila 4:0. Češi však v této přestřelce vyšli naprázdno.

Třetí zápas přinesl takřka to samé a znovu vyhrál tým z největšího švýcarského města. Hattrickem se blýskl Vojtěch Skalík, Petr Kožušník posbíral 3 asistence a jednou na gól nahrál také kapitán Aleš Jakůbek. Utkání skončilo 9:4.

Ostatní výsledky čtvrtfinále (týmy bez českých hráčů):
SV Wiler-Ersigen — HC Rychenberg 2:1

11:2, 4:6, 6:3

Floorball Köniz — Tigers Langnau 2:1
6:4, 7:4, 4:9

V boji o záchranu se českým krajánkům dařilo méně. Olten s Adamem Šteglem prohrál úvodní duel doma s Usterem 4:7, když vedl už 4:2. A Klotenu nepomohla ani asistence Zdeňka Žáka, na hřišti týmu Waldkirch-St. Gallen podlehl vysoko 5:10.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*