2. 11. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

I přes ztrátu bodu jsme ukázali velkou sílu, tvrdí Richter

 



Jeden ze čtyř Čechů, který si zahrál ve švédské Superlize. Český reprezentant a skromný chlapík. I tak by se dala charakterizovat osoba Martina Richtera. Střešovický bojovník táhnul svůj tým v Ostravě za vyrovnáním, to se nakonec svěřencům Jana Zahalky podařilo. Tatran sice ztratil první bod v sezoně, o svou neporazitelnost však nepřišel.
Tatran zvítězil v Ostravě 8:7 v prodloužení, prohrával však už 3:7. „Zahráli jsme ofenzivně jeden z nejlepších zápasů sezony, ale nedodržovali jsme obranné pokyny. Nechali jsme Ostravu zbytečně využít brejky, i když jsme se na to speciálně připravovali,“ začal s hodnocením utkání Martin Richter.

Pražané začali utkání velmi aktivně. Hráli atraktivní útočný florbal, přesto padaly branky do sítě střešovického matadora Tomáše Kafky. „Prvních deset minut jsme hráli velmi dobře, a to i přes obdržený gól. Pak jsme měli několikaminutový výpadek v obraně, který nás nakonec stál ztrátu bodu,“ popisoval první dějství.

Ostravský celek těžil ze svých brejků. Ty byly také hlavním tématem první přestávky ve střešovické kabině. „Co nám trenér říkal? Hlavně se to týkalo špatného bránění ostravských brejků, jinak nám zdůrazňoval, abychom byli nadále trpěliví. Šancí jsme totiž měli spoustu,“ prozradil.

Richter nastupuje v prvním střešovickém útoku, který z pozice centra vede Milan Fridrich. V Ostravě hrál po boku Richtera a Fridricha Švéd Johan von der Pahlen. Spolupráci s těmito spoluhráči si Richter nemůže vynachválit.

„S Fríďou hraji už několik zápasů, nemůžu si stěžovat. S Johanem se mi hraje také výborně, takže jsem si utkání užil. Bohužel jsme v podstatě celý zápas museli napadat, takže jsem na reprezentaci moc nepotrénoval hru na křídle,“ litoval směrem k reprezentační akci ve Finsku.

V zápase sice Tatran ztratil, štřešovické křídlo si však připsalo do osobních statistik čtyři kanadské body. Z osobního pohledu by tak mohl Richter označit utkání za úspěšné.

„Myslím, že ano, ale body zkreslují. Třeba minulý zápas s Chodovem se mi povedl daleko víc, i když jsem nezaznamenal ani bod,“ prozradil třetí nejproduktivnější hráč Tatranu.

Úřadující mistr prohrával v utkání 1:4, později pak 3:7. Křídlo elitní střešovické formace však stále věřilo ve zvrat, který dokonali Pražané v prodloužení. „Utkání má pro nás velkou cenu. Celý zápas jsme věděli, že máme na to, abychom vyrovnali. Ukázali jsme velkou sílu,“ chválil morální sílu svého celku.


Autor: Jan Václav



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*