14. 4. 2013 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Dalen s Tomašíkem ani napodruhé neuspěl, slaví Falun

 



Ligu mistrů světa, prestižní švédskou Superligu, vyhrál tým IBF Falun. Smůlu tak má opět Dalen s Milanem Tomašíkem v sestavě. Stejně jako loni prohrál ve finále. Ženské finále vyhrálo Rönnby.

Dalen se probojoval do švédského superfinále navzdory velkým předsezónním odchodům. Cestou vyřadil nebezpečný Linköping a pak i mistrovskou Storvretu.

V rozhodujícím souboji o zlato ale stanul ambiciozní Falun s ofenzivní dvojicí Rasmus Enström – Alex Galante Carlström. Enströma sice borci z Dalenu uhlídali, Carlström ale ve druhé polovině zápasu rozhodl vše.

Falun byl ve vedení 2:0, Dalen ale ještě v průběhu první třetiny stačil srovnat. Náskok dal Falunu Carlströn v průběhu druhé třetiny a Dalen už od té chvíle nedokázal odpovědět.

Milan Tomašík

Milan Tomašík

Klíčovými momenty byly možná dvě přesilovky, které však Tomašíkův tým v poslední třetině nevyužil. Skóre se srovnat nepodařilo a vzápětí přidal po dobře rozehraném trestném úderu svůj druhý gól Carlström. Ten pak ještě pečetil vítězství Falunu a vůbec první titul v historii klubu do prázdné brány.

Milan Tomašík odehrál celé utkání ve druhé formaci Dalenu a dostal daleko více prostoru, než v loňském finálovém duelu. Zlato ze švédské ligy však ani tentokrát nezískal.

Rönnby

Rönnby

Ve finále ženy vyhrál tým Rönnby, který dokázal otočit vývoj zápasu s IKSU. Za stavu 0:2 daly hráčky z města Västeräs čtyři góly v řadě a vítězky Ligy mistryň dokonale zaskočily. IKSU sice ještě stihlo snížit na 3:4, vyrovnat ale nedokázalo. Městu Umea tak v Malmö zažilo dvojnásobný smutek.

SM-Final

Muži:
Falun – Dalen 5:2 (2:2, 1:0, 2:0)
Branky: 35., 57. a 60. Carlström, 11. Svahn, 13. Larsson – 14. Berglund, 14. Harryson. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 10111.

Ženy:
IKSU – Rönnby 3:4 (2:0, 0:3, 1:1)

Branky: 14. Nordin, 18. a 55. Wikström – 28. a 36. Forslund, 37. a 47. Backlund. Vyloučení: 0:1. Využití: 1:0. Diváci: 6987.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Komentáře nejsou povoleny.