Luka Časar režíroval výhru Spartu. Foto: ACEMA Sparta Praha Luka Časar režíroval výhru Spartu. Foto: ACEMA Sparta Praha
18. 12. 2016 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Sparta zaskočila Vítkovice, v Brně bylo 2315 diváků a Boleslav už vede superligu o osm bodů!

 



Před dnešním duelem se Sparta nacházela na posledním místě superligy. Minimálně do ledna se však sparťané ode dna odrazili. Ve 14. kole totiž překvapily Vítkovice a po výhře 7:3 jsou o skóre na deváté příčce. Soutěži vévodí suverénním způsobem Mladá Boleslav, která zvládla domácí zápas s Otrokovicemi a před druhým Chodovem už má osmibodový náskok.

Sparťané vstupovali do zápasu s Vítkovicemi v roli outsidera. Ve druhé části však svého soupeře přehráli a i díky dvěma brankám Slovince Časara odskočili do trháku. Ve třetí třetině se navíc podruhé trefil také Slovák Ujhelyi a Vítkovice dokázaly pouze korigovat stav.

Sparta nakonec vyhrála 7:3 a připsala si čtvrtou výhru v sezoně. Vánoce tak nestráví na posledním místě tabulky. Zajímavý počin se v utkání podařil brankáři Pražanů Martinu Benešovi, který si připsal dvě gólové nahrávky.

Tomáš Chroust (14) přispěl k výhře Boleslavi hattrickem. Foto: Technology Florbal MB

Tomáš Chroust (14) přispěl k výhře Boleslavi hattrickem. Foto: Technology Florbal MB

Lídr tabulky Mladá Boleslav uspěla v posledním domácím zápase v roce 2016. Díky vyvedené třetí části porazila Otrokovice 6:2. Hosté dvě třetiny dobře bránili, ale v závěrečném dějství už jim rychlé kombinace Středočechů dělaly problém.

O šest gólů Boleslavi se rovným dílem postarali kanonýři Tomáš Chroust a Radek Krajcigr. Dvě asistence zapsali Jiří Curney a Petr Kološ. Mladá Boleslav vévodí superlize s osmibodovým náskokem a v úterý ji v rámci předehrávky 15. kola čeká dopolední utkání s Bohemians.

Brněnští Bulldogs si od Pardubic vzali zpět divácký rekord na utkání základní části. Duel s Tatranem sledovalo v hale ve Vodově ulici 2315 diváků! Drtivá většina příchozích však odcházela domů zklamaná z výsledku. Bulldogs totiž nestačili na Střešovice 6:8.

Sedmou výhru v sezoně si připsala Ostrava, která zdolala Pardubice 7:4 a výrazným způsobem nakročila k účasti ve vyřazovacích bojích. Svěřenci Martina Smetáka jsou dokonce na páté příčce s desetibodovým náskokem na devátou Spartu.

Po třech porážkách zabrali Bohemians. „Klokani“ v těsném souboji zvítězili na Kladně 6:5. Ve třetí části vedli Pražané už 6:2, ale po třech slepených brankách Středočechů se ještě museli o vítězství obávat. Následně však přežili hru v oslabení a hubený náskok až do závěrečné sirény uhlídali.

Už včera Liberec porazil Chodov 10:8. V hokejové Home Credit aréně, kam se přišlo na florbal podívat přes pět stovek diváků, se Severočechům podařilo zaskočit favorita. Pěti body se na tom podíleli Prokop Ferdan a Radek Valeš. Naopak hostům pětibodový výkon Patrika Dóži na úspěch nestačil.

Výsledky 14. kola Tipsport superligy:

SPARTA – VÍTKOVICE 7:3
MLADÁ BOLESLAV – OTROKOVICE 6:2
BULLDOGS BRNO – TATRAN STŘEŠOVICE 6:8
OSTRAVA – PARDUBICE 7:4
KLADNO – BOHEMIANS 5:6
LIBEREC – CHODOV 10:8


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*