Židenice slaví výhru s postup do play off. Foto: Florbal Židenice
26. 2. 2017 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Hyksová vystřelila play off Židenicím, Chodov otočil zápas s Herbadentem a končí druhý

 



Největší záhada základní části tohoto ročníku v extralize žen je rozluštěna. Posledními postupujícími do play off se staly hráčky Židenic, které porazily v přímém souboji poměrem 4:3 ELITE. Smutný může být také Herbadent. Svěřenkyně trenérky Markéty Šteglové sice v polovině utkání vedly nad Chodovem 3:1, ale nakonec odešly poraženy 4:6 a přepustily mu tak druhé místo v konečném pořadí základní části.

Oči všech příznivců nejvyšší ženské soutěže se v neděli odpoledne soustředily na Brno. Tamní Židenice totiž v přímém souboji o play off přivítaly ELITE a jedno bylo zřejmé: „Vítěz bere vše!“ ELITE si navíc v pozici hostujícího týmu mohlo dovolit vyhrát v prodloužení, protože Jičín v sobotu podlehl Liberci. A Pražanky také dobře začaly, rychle vedly 2:0, a byť byly domácí hráčky aktivnější, tak jejich sen začínal mít opravdu reálné obrysy. V prostřední třetině ale Židenice vyrovnaly na 2:2 a začínalo se prakticky znovu. V 52. minutě dokončila hattrick Zlámalová, která prožila první extraligové kroky v Židenicích, ale prakticky z rozehrávky srovnala Grufíková. Vše rozhodla 87 sekund před koncem Hyksová, která získala míček a zakončila samostatný průnik.

O druhé místo si to o několik desítek minut dříve začali rozdávat sousedé z Prahy 11 – Chodov a Herbadent. Svěřenkyně trenérky Markéty Šteglové, které navíc měly lepší výchozí pozici v polovině zápasu, sice vedly 3:1, jenže ještě do druhé přestávky dokázaly srovnat Řepková s Urbánkovou a po dvou inkasovaných brankách ve vlastní přesilovce nakonec Chodov zvítězil 6:4. „Pěkný a napínavý zápas. Jsme rádi za vybojované vítězství, ale víme, že rozhodovat se bude jindy,“ hodnotila střízlivě, ale pravdivě trenérka Chodova Michaela Marešová. Už před utkáním se totiž v nadsázce říkalo, že oba celky hrají jen o strany střídaček při semifinále. Uvidíme…

Jedním z celků, které si určitě zahrají minimálně čtvrtfinále, je Jičín, pro který to bude dokonce premiérová účast v bojích o medaile. Nic na tom nezměnil ani fakt, že v přestřelce podlehl Liberci 5:6, a to především díky třem brankám Kláry Leierové. „Bohužel jsme dali soupeři možnost snížit na rozdíl jednoho gólu a nakonec vyrovnat, ale naše touha po vítězství byla větší a rozhodující gól jsme dali my,“ulevilo se trenérovi Petru Horáčkovi.

Ostrava ještě s níže postaveným celkem neztratila ani bod a svou sérii uhájila také proti Olomouci, byť svěřenkyně trenéra Petra Dadeje předvedly soustředěný výkon a po dvou třetinách držely skóre 4:4. V poslední periodě ale čtyřikrát inkasovaly, celkově se pak na výhře 8:4 podílela čtyřmi brankami Andrea Pastušková. „I v poslepované sestavě jsme zápas nakonec celkem s přehledem dotáhli ke třem bodům. Těšíme na play off – jsme připraveni!,“ hlásil kouč Ostravy Jakub Robenek.

Problémy neměly Vítkovice. Ty sice do Prahy nepřivezly několik hráček základní sestavy, přesto Panthers porazily poměrem 9:2, na čemž se například dvěma brankami podílela Nikola Černá. „Zápas byl uvolněnější. Jsme rádi za výsledek a těším se na závěrečnou část sezony,“ řekl kouč Jiří Velecký.

Až v 19.00 proti sobě nastoupí hráčky Bohemians a Vinohrad, výsledek tohoto utkání už ale nic neovlivní a v 21.30 tak začne volba soupeřů pro čtvrtfinále play off. Tuto volbu přinesou v přímém přenosu Onlajny.com.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*