19. 12. 2010 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

TATRAN SLAVÍ VÍTĚZSTVÍ V POHÁRU, POŠESTÉ ZA SEBOU

 



/AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE/ Florbalisté střešovického Tatranu vyhráli nedělní finále Českého poháru nad týmem Bulldogs Brno 5:4 a v repríze loňského souboje obhájili vítězství v druhé české nejprestižnější soutěži. Tatran získal trofej do svého držení pošesté za sebou a kraluje nepřetržitě od roku 2005. Naopak hráči Bulldogs Brno podruhé za sebou ve finále prohráli.
Tatran byl od začátku iniciativní, ale z velké převahy vytěžil jen branku, která nebyla uznána pro hru nohou. Do vedení tak šlo překvapivě Brno zásluhou Ondráčka. Střešovice ale nakonec přece jen protrhly střeleckou smůlu a třemi po sobě jdoucími góly otočily skore. Dařilo se především slovenskému sniperovi Matejkovi, který se trefil dvakrát.

Buldoci ve druhé třetině snížili, ale dvoubrankový náskok zajistil před poslední třetinou Tatranu střelou z půlky Deutsch. V závěrečném dějství vsadilo Brno vše na jednu kartu a zmáčklo Střešovice na jeho polovině. Kontaktní gól zařídil Koutný a trenér Tatranu Zahalka musel stáhnout sestavu na dvě formace.

Definitivní rozhodnutí zařídil bývalý hráč Brna Tom Ondrušek, který zakončil akci finsko-švédskou spolupráci Hokkanen – Von der Pahlen. Po Ondruškově brance na 5:3 sice Brno dokázalo odpovědět, ale gól na 4:5 z hole Veselého přišel pozdě.

Finále Poháru ČFbU 2010 – Prostějov:
Bulldogs Brno – Tatran Střešovice 4:5 (1:3, 1:1, 2:1)
Branky: 5. Ondráček (Fabián), 24. Kotlas (Koňařík), 45. M. Koutný (P. Kadlec), 60. O. Veselý (Ondráček) – 7. Matejka (Ullmann), 15. Fridrich (Von der Pahlen), 15. Matejka (Ullmann), 30. Deutsch (Garčar), 55. Ondrušek (Von der Pahlen).
Rozhodčí: Dolanský, V. Sýkora. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:2. Diváci: 443.
Sestavy:
Tatran Střešovice: Kafka – Klimeš, Deutsch – M. Podhráský, Klimeš, Hlavička, Rákosník, Ullmann – Ondrušek, Hokkanen, Vávra – Přívara, Matejka, Garčar – Dóža, Von der Pahlen, Fridrich – Olšiak. Trenér Jan Zahalka.
Bulldogs Brno: Bábíček – Kotlas, Jeski, Kočí, Schneider – Koutný, P. Kadlec, Koňařík – O. Veselý, Fabián, Ondráček – Komínek, Vrána, Večeřa – Knotek, Žůrek. Trenér: Rudolf Škubal.

FOTOGALERIE

* foto Martin Flousek – www.xflorbal.cz


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*