11. 10. 2011 Extraliga žen (2) KOMENTÁŘŮ

Dana Nesměráková rozšířila realizační tým Crazy Girls Liberec

 



Diváci ČT4 Sport ji mohli minulý týden vídat coby expertku v televizním studiu na právě skončeném Poháru mistryň. Ženy Liberce Danu Nesměrákovou vídají od začátku září v průběhu tréninků a zápasů. Jedna z legend libereckého florbalu totiž od začátku sezony pomáhá Lence Bartošové s Ivanem Ponomarevem při vedení týmu Crazy Girls.

Snaha dostat Nesměrákovou na lavičku přitom nejprve ztroskotala. „Lenka mě oslovila již na konci minulé sezony, tehdy jsem ale nabídku odmítla, především z časových důvodů,“ vypráví bývalá vynikající útočnice, která na letošním Czech Open dokázala, že s florbalkou to stále umí, když se výrazně podílela na triumfu česko-švýcarského mixu Chuchichäschtli v neelitní kategorii žen. „Před začátkem této sezony mě oslovila znovu, probraly jsme, co ode mě chce, jaké budou časové nároky a dohodly jsme se, že to spolu zkusíme,“ nastínila další vývoj.

Nesměráková, jež se těší z malého potomka, s Crazy Girls na všechny zápasy jezdit nebude. „Dohodly jsme se, že Moravu vynechám, podle situace budu jezdit do Prahy a okolí,“ odhalila. Asistentkou už jednou v Liberci byla, to když vedla tým společně se Zdeňkem Chybou.

Lenka Bartošová bude mít na lavičce hlavní slovo, Nesměráková by se časem měla zaměřit na ofenzivu týmu. „Lenka v podstatě všechno připravuje, osobně se zatím rozkoukávám, posléze se patrně zaměřím na útočnou fázi,“ přemítala trenérka, kterou si pod dívčím jménem Bursová vybaví jistě také fanoušci Zugu, v jehož dresu sbírala body při svém angažmá v zemi helvétského kříže.

Na svou trenérskou zkušenost se těší. „Určitě, jinak bych do toho přeci nešla,“ rozesmála se. „Florbal mě moc baví,“ dodala. O svém cíli má také jasnou představu. „Po sezoně bych chtěla říci, že naše společná práce měla nějaký smysl, na holkách bych ráda viděla chytrost a dravost tak, že by dokázaly řešit situace gólově,“ zakončila Dana Nesměráková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*