Milan Tomašík Milan Tomašík
4. 8. 2014 Švédsko (5) KOMENTÁŘŮ

Tomašíka čekají poslední testy. Bude hrát na Czech Open?

 



Je to téměř rok. Milan Tomašík si na turnaji Czech Open poranil koleno a musel vynechat celou sezonu. Rád by se vrátil právě na turnaji v Praze. Ještě ale není vše jisté, čekají ho poslední testy.

I když jste ho mohli vidět v České Lípě s reprezentačním výběrem trénovat, pořád šlo o fázi postupné rehabilitace. Koneckonců, Milan Tomašík už chodil i s týmem Dalenu na střídačku v průběhu loňského play off, i když hrát nemohl. Ale chtěl být s týmem. Nyní se snad chystá jeho návrat.

„Pokud vyjdou obě dvě vyšetření, budu zase moci trénovat a hrát na 100 procent,“
říká v rozhovoru na webu IBK Dalen.

Koleno je prý každým dnem lepší. „Cítím se dobře. přes léto jsem neměl žádné bolesti nebo nějaké větší problémy. Sice je tam stále pocit, že ještě není součástí mého těla, ale na to si člověk musí zvyknout,“ vysvětluje Tomašík.

Jeden z nejlepších českých florbalistů věří, že po dlouhé rehabilitaci se snad znovu zapojí do hry. „Je to dlouhé, ale to obvykle bývá po takových zraněních. Opravdu mi pomohlo, že jsem byl tří měsíce v České republice a téměř denně cvičil se svým fyzioterapeutem. Bez něj bych nebyl takhle připravený,“ dodává.

Pokud mu ale lékaři povolí start už na Czech Open, možná bude návrat snadnější. „Pokud opravdu nastoupím, budu muset být stále trpělivý. A asi to nějakou dobu potrvá, bude to o psychice,“ ví moc dobře. Ale prostředí turnaje by mohlo pomoci. „Na Czech Open je vždycky dobrá parta lidí a atmosféra. Je to tam trochu jiné, emotivní, jakobyste hráli doma.“


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*