Florbalistky Vítkovic slaví rozhodující branku ostravského derby. Foto: Ladislav Káňa - FBC Ostrava
27. 10. 2018 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice v poslední minutě získaly derby, Jarolímová devíti body zazářila proti Liberci

 



Osmé kolo nejvyšší ženské soutěže nabídlo ostravské derby, které pro sebe získaly v poslední minutě Vítkovice. Ale přesně podle předpokladů se tvrdě nebojovalo jen v Ostravě: cennou výhru získala Olomouc, zadařilo se také Chodovu. Velký individuální výkon předvedla Anet Jarolímová, která se na desetibrankové výhře Jičína podílela hned devíti body.

Nejvíce pozornosti se soustředilo do Ostravy a tamní derby nezklamalo. Vítkovice předvedly kvalitní nástup a v polovině třetí minuty vedly již 2:0, když se jim dařilo Ostravu přehrávat především při rovnovážném stavu hráček na hřišti.

Ostrava byla zase efektivní v přesilovkách, tak jako Paulína Hudáková, která v desáté minutě snížila. Vítkovice přesto šly poprvé do šatny za vedení 4:2. Ve druhé třetině branka nepadla, nicméně opět platilo, že Vítkovice měly více ze hry při stejném počtu florbalistek. Nástup do třetí části se povedl domácím hráčkám, které tak dokázaly srovnat na 4:4, opět ve dvou přesilových hrách.

Nakonec ale slavily Vítkovice, které se prosadily 50 sekund před koncem, když střelu Huskové tečovala do vlastní branky Kotzurová. „Za vítězství jsme moc rádi a s výkonem týmu jsem spokojen. Dovolím si tvrdit, že jsme byli po celý zápas lepším týmem, náš výkon byl organizovaný a vyvážený dopředu i dozadu,“ chválil kouč Vítkovic Tomáš Martiník.

Jeho protějšek Jakub Robenek přiznal, že jeho tým v pátek na výhru neměl. „Nedá se jinak než s Tomášem souhlasit. My jsme se prakticky celý zápas hledali a nebýt přesilovek, vypadal by výsledek asi ještě trochu jinak. Soupeř nás přehrál a poprvé se projevila i šířka kádru,“ řekl k utkání.

Impozantní individuální výkon předvedla v souboji Jičína s Libercem Anet Jarolímová. Jičín byl prakticky po celý zápas minimálně o krok napřed a bývalá reprezentantka k tomu přispěla hned devíti body při deseti brankách svého týmu.

První část vyhrál Jičín 4:2, po dvou třetinách vedl již 9:3. Jarolímová se dokázala prosadit při osmi po sobě jdoucích brankách(!), bez jejího podpisu je u výhry 10:3 jen devátý gól FBK. „Po lehce nervózní první třetině jsme předvedli v dalším průběhu dominantní výkon, konečně podpořený produktivitou. Soupeři děkujeme za férové utkání a soubor prvních pětek byla pastva pro oči florbalového diváka,“ liboval si Martin Petrgál.

Další cennou výhru si připsala Olomouc, která navázala na nečekané vítězství nad Bohemians a získala tři body proti Židenicím. V Brně sice dlouho prohrávala, když se prosadila Kamila Pravcová, v závěru druhé třetiny ale dvěma brankami otočila vývoj utkání. Čtyři sekundy před koncem pojistila výhru Olomouce svou druhou brankou Tereza Mošťková. Židenice tak pomohla porazit hráčka, která za tým v minulosti nastupovala. „I přes nepovedený výkon bereme tři body a to je nejdůležitější. Dvě povedené akce rozhodly zápas, jinak jen boj a boj. Výborný výkon naší brankařky a bojovnost v závěrečných minutách,” hodnotila utkání Alice Pavlíková.

Hráčky Bohemians sice před týdnem zkazily zápas v Olomouci, nicméně proti Chodovu už se znovu prezentovaly výkonem, za který se stydět rozhodně nemusí. S favoritem zápasu držely krok a po dvou třetinách prohrávaly 2:3. V průběhu třetí třetiny se jim povedlo hned dvakrát vyrovnat, naposledy v 51. minutě. V posledních sedmi minutách ale hned čtyřikrát inkasovaly a nakonec odešly poraženy 5:8, také díky hattricku Gabriely Tožičkové. „Jeden z nejtěžších zápasů v sezóně, Bohemka hrála moc dobře, my jsme naopak předvedli bohužel velmi slabou obranu. Ceníme si toho, že i přes to, že se nám v zápase vůbec nedařilo, dotáhli jsme to ke třem bodům,“ uvedl Lukáš Procházka.

Plzeň sice na Jižním Městě proti Ivanti Tigers půl minuty vedla, nakonec ale utržila těžký direkt v poměru 18:3, o což se sedmi body zasloužila Denisa Billá, po šesti pak zapsaly Jelínková s Kubišovou. „Po vlažné první třetině přišlo lehké zlepšení ve druhé části a výkon gradoval ve třetí třetině. I tak jsme s některými momenty a situacemi nespokojeni a budeme na nich muset zapracovat,” předeslala trenérka Markéta Šteglová.

Ivanti Tigers tak nastřílel ve svých dvou soutěžních utkáních tohoto týdne hned 54 branek, když v týdnu skolil v pohárové soutěži Nové Strašecí poměrem 36:4. Na svých třináct bodů z tohoto zápasu navázala dalšími čtyřmi také Kateřina Kovaříková.

Osmé kolo se dohrává v sobotu večer, kdy se proti sobě postaví celky Tatranu a Panthers.

Přehled výsledků 8. kola Extraligy žen

Ivanti Tigers Jižní Město – FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň 18:3
branky: 3. Kateřina Pisárová, 10. Lucia Jelínková, 18. Iveta Hyršlová, 18. Dagmar Surá, 19. Denisa Billá, 24. Lucia Jelínková, 27. Nikola Hermannová, 28. Denisa Billá, 30. Dominika Kubišová, 41. Kateřina Kovaříková, 44. Nikola Hermannová, 46. Dominika Kubišová, 47. Kateřina Kovaříková, 48. Dominika Kubišová, 48. Lucia Jelínková, 50. Denisa Billá, 53. Jitka Procházková, 60. Denisa Billá – 2. Nikola Křemenáková, 27. Gabriela Vaníčková, 50. Helena Böhmová; rozhodčí: David Rousek – Ondřej Sochůrek; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 72; zásahy brankářů: Lucie Špačková 20 – Veronika Fišerová 31, Kateřina Fialová 10; po třetinách: 5:1, 4:1, 9:1;

K1 Florbal Židenice – FBS Olomouc 1:3
branky: 13. Kamila Pravcová – 38. Tereza Mošťková, 40. Martina Pejzlová, 60. Tereza Mošťková; rozhodčí: Michal Prouza – Petr Rogowski; vyloučení: 2:3; využití: 0:1; diváků: 132; zásahy brankářů: Karolína Krištofová 9 – Martina Franková 15; po třetinách: 1:0, 0:2, 0:1;

FbŠ Bohemians – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 5:8
branky: 10. Adéla Bočanová, 24. Adéla Bočanová, 42. Jessica Zlámalová, 51. Hana Poláková, 60. Anna – Marie Divišová – 7. Magdalena Klímová, 11. Gabriela Tožičková, 33. Gabriela Tožičková, 48. Martina Řepková, 54. Gabriela Tožičková, 56. Martina Řepková, 58. Nikol Pekárková, 59. Jana Vávrová; rozhodčí: Jiří Jelínek – Josef Libecajt; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 105; zásahy brankářů: Daniela Kreisingerová 24 – Kristýna Provázková 14; po třetinách: 1:2, 1:1, 3:5;

Crazy girls FBC Liberec – KM automatik FBK Jičín 3:10
branky: 5. Michaela Mlejnková, 10. Hana Koníčková, 33. Michaela Mlejnková – 3. Lucie Paulovičová, 5. Gabriela Žůrková, 9. Anet Jarolímová, 19. Anet Jarolímová, 25. Anet Jarolímová, 30. Gabriela Žůrková, 34. Anet Jarolímová, 37. Anet Jarolímová, 37. Nikola Kuchařová, 46. Anet Jarolímová; rozhodčí: Josef Monzer – Lukáš Procházka; vyloučení: 3:2; využití: 1:2; diváků: 40; zásahy brankářů: Marcela Štěpánová 18 – Veronika Samková 8; po třetinách: 2:4, 1:5, 0:1;

FBC ČPP Bystroň Group OSTRAVA – 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:5
branky: 7. Paulína Hudáková, 10. Kristína Hudáková, 45. Denisa Kotzurová, 47. Nela Kapcová – 2. Barbora Husková, 3. Markéta Kolářová, 15. Šárka Boľová, 17. Justyna Krzywak, 60. Denisa Kotzurová; rozhodčí: Patrik Mik – Petr Szilvási; vyloučení: 1:4; využití: 3:0; zásahy brankářů: Pavla Lišková 10 – Nikola Příleská 13; po třetinách: 2:4, 0:0, 2:1;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*