1. 11. 2013 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Gólman Barák jede na EFT nabrat sebevědomí. V autobusu měl ale problémy

 



Povedené výkony v úvodní části sezony vynesly pozvánku do reprezentace také chodovskému gólmanovi Janu Barákovi. Na nadcházejícím turnaji EFT ve švýcarském Schaffhausenu tak bude společně s Tomášem Kafkou tvořit brankářský tým českého výběru. Svěřenci trenérů Cepka a Skružného dnes vstoupí do hry duelem se Švédskem.

Ještě než však Češi absolvují první zápas, museli přetrpět náročnou cestu autobusem. „Měřím 2 metry a 4 centimetry, takže si určitě dokážete představit, jaké to je sedět 9 hodin v autobuse. A tentokrát jsme dokonce absolvovali cestu společně s juniory, takže tím pádem padla možnost zabrat 2 sedadla,“ usmála se opora pražského Chodova.

Barák je však na nadcházející akci opravdu natěšený. Naposledy si totiž za reprezentační výběr zachytal v únoru v rámci přípravných zápasů se Švýcarskem. „Na turnaj se hodně těším, protože když odmyslím soustředění v Berouně, delší dobu jsem v reprezentaci nebyl,“ netajil se svými pocity před víkendovým trojzápasem.

A rovněž by si chtěl spravit chuť. Jeho tým totiž v nejvyšší soutěži výsledkově klopýtá. „Extraliga v úvodu sezony přinesla několik překvapení. Bohužel, některá z nich byla i na náš účet, takže do Švýcarska jedu rovněž načerpat sebevědomí,“ přiznal.

Jana Baráka zastihl úvod sezony ve slušné formě.

Jana Baráka zastihl úvod sezony ve slušné formě.

A jak si se zkušenějším kolegou Tomášem Kafkou rozdělí své role? „To je věc trenérů, jak nás nasadí. Ale myslím, že v této skladbě soupeřů si moc nevyberete. Jestli je to Švédsko, Finsko, nebo Švýcarsko… Je to asi jedno. Když odchytám 1 zápas, budu rád, když 2, bude to ještě lepší,“ pousmál se Barák.

Mezi 20 hráči jsou hned 4 krajánci ze Švédska, což nikomu jistě neuniklo. „Švédská liga je svou kvalitou někde jinde. Na Patriku Dóžovi se to neprojevilo pouze změnou účesu, ale když si byl zatrénovat s námi na Chodově, byl z tréninku trochu rozčarovaný, jelikož nedostával takové přihrávky, na jaké je zvyklý,“  zavtipkoval si na účet svého reprezentačního parťáka Jan Barák.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*