14. 2. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec ukázal srdce. Je zas o bod blíž… nebo dál?

 



Mohl to být odraz vzhůru. Lepší průběh zápasu si Liberečtí pro zvýšení sebevědomí snad ani nemohli přát. Otočit ztracený zápas z 0:4 na 8:7 a získat tři body v závodech se Spartou mohla být parádní vzpruha. Jenže nakonec mají bod jen jeden. I tak ale tým zpod Ještědu ukázal srdce a zůstal v boji o play-off. David Derka v rozhovoru pro florbal.cz stále věří v postup do osmičky.

Liberec je vůbec mistr na dotahování zdánlivě ztracených zápasů. Někdy se obrat podaří, častěji je ale v kabině po zápase smutno.

„Nic jiného nezbývá, než zatnout zuby a dřít. Proti Brnu byl důležitý ten gól na 1:4, pak už jsme se chytli,“ líčí zadák David Derka nedělní zápas, kdy jeho tým dokázal stáhnout čtyřgólovou ztrátu. „Nesmíme panikařit. My už jsme něco dotáhli. Nedávno jsme v Ostravě prohrávali 0:5 a 1:6 a stejně nakonec vyhráli,“ vzpomíná poctivý dříč na loňskou sezonu.

Tentokrát ale zbyly jeho týmu jen oči pro pláč, i když po Derkově vyrovnání šel Liberec dokonce na pár minut do vedení 8:7. „Jenže jsme se dál euforicky hnali dopředu. Prostě jsme se neuklidnili,“ lituje opora Severočechů. Liberec nakonec prohrál 8:9 v prodloužení a získal jen bod.

„Jsme schopní hrát s kýmkoliv. Hrajeme myslím vyrovnané zápasy, nedostáváme žádné velké výprasky. Ale pak třeba ztratíme body s Bohemkou a Pardubicemi,“ lituje řízný zadák, ale boj o play-off pod Ještědem nevzdali.

David Derka

„Spartu nesledujeme. Máme ji ve vzájemném zápase a pak prostě uvidíme. My navíc můžeme bodovat i proti Future a končíme doma s Vítkovicemi. Neřekl bych, že je to ztracené. Teď jsme se dotáhli na tři body, to je momentálně důležité,“ ví David Derka a tak trochu lituje, že sezona není delší.

„My jsme prováhali začátek sezony. Když hrajete 22 utkání, tak to může být rozhodující. V hokeji, když se nepovede deset zápasů, tak se vymění hráči a dalších třicet se může napravovat,“ soudí nepřehlédnutelná postava liberecké defenzivy.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*