Základem nominace na soustředění je tým, který vybojoval v kvalifikaci postup. Foto: IFF Základem nominace na soustředění je tým, který vybojoval v kvalifikaci postup. Foto: IFF
18. 5. 2020 Reprezentace - Muži (6) KOMENTÁŘŮ

Reprezentace se sejde na soustředění. V nominaci jsou i hráči, kteří chyběli v kvalifikaci

 



Česká reprezentace se na začátku června sejde v Hostivici na soustředění. Kouč Petri Kettunen povolal širší kádr čítající tři brankáře, 11 obránců a 16 útočníků. Mezi nominovanými jsou například i obránce Ondřej Němeček nebo útočníci Marek Beneš, Filip Langer a Josef Rýpar, kteří se na přelomu ledna a února nezúčastnili kvalifikace v Lotyšsku.

Kouč národního týmu Petri Kettunen se v Lotyšsku musel obejít bez tradičních opor Matěje Jendrišáka a Lukáše Veltšmída, kteří se vyjádřili, že už nechtějí pod finským trenérem reprezentovat. V boji o postup chyběly i další opory, ať už ze zahraničních klubů nebo z tuzemska. Někteří z nich se teď do Kettunenova výběru vracejí.

„Ačkoliv není situace kolem pandemie koronaviru ještě úplně vyjasněná, jsme rádi, že můžeme absolvovat toto soustředění. Hráči jsou velmi motivovaní připojit se k národnímu týmu po tak dlouhé pauze, těší se na společné setkání a my jim chceme poskytnout dobrý start pro přípravu na MS v Helsinkách,“ uvedl na stránkách Českého florbalu trenér české reprezentace Petri Kettunen.

Základem nominace je tým, který v kvalifikaci vybojoval postup. Ten doplní brankář Radovan Michajlovič, obránci Jakub Gruber, Ondřej Němeček, Jan Řehoř, Milan Tichý a chodovský Daniel Maxa, pro kterého to bude premiérová reprezentační akce. Z útočníků se vracejí Marek Beneš, Adam Delong, Filip Langer, Josef Rýpar a pozvánku dostali také Ondřej Svatoš a Radek Valeš.

„Na soustředění chceme položit základy taktické části naší hry (útok, obrana a také speciální formace). Samozřejmě jsou klíčové také teambuilding a práce na atmosféře v týmu,“ dodal Kettunen. V jeho výběru se naopak opět neobjevili mladoboleslavští tahouni Milan Tomašík, Martin Tokoš a Jiří Curney. Soustředění se nezúčastní ani brankář Vítkovic Lukáš Souček.

NOMINACE REPREZENTACE NA SOUSTŘEDĚNÍ V HOSTIVICI:

Brankáři

Lukáš Bauer (Florbal Mladá Boleslav)
Martin Beneš (AC Sparta Praha)
Radovan Michajlovič (Panthers Otrokovice)

Obránci

Jakub Gruber (Florbal Mladá Boleslav)
Martin Kisugite (Floorbal Köniz/Švýc.)
Daniel Maxa (Florbal Chodov)
Ondřej Němeček (aktuálně bez angažmá)
Martin Pánek (Tatran Střešovice)
Martin Pražan (UHC Uster/Švýc.)
Jan Řehoř (Florbal Mladá Boleslav)
Tomáš Sýkora (Florbal Chodov)
Daniel Šešulka (Chur Unihockey/Švýc.)
Milan Tichý (Florbal Mladá Boleslav)
Ondřej Vítovec (Tatran Střešovice)

Útočníci

Marek Beneš (Pixbo Wallenstam IBK/Švéd.)
Jiří Besta (1. SC Vítkovice)
Jakub Boček (Black Angels)
Adam Delong (1. SC Vítkovice)
Patrik Dóža (HC Rychenberg/Švýc.)
Filip Forman (FbŠ Bohemians)
Jakub Kolstrunk (AC Sparta Praha)
Mikuláš Krbec (AC Sparta Praha)
Filip Langer (Tatran Střešovice)
Tom Ondrušek (Florbal Chodov)
Jakub Renčín (Black Angels)
Josef Rýpar (Linköping IBK/Švéd.)
Ondřej Svatoš (UHC Baselland/Švýc.)
Patrik Šebek (FbŠ Bohemians)
Matyáš Šindler (1. SC Vítkovice)
Radek Valeš (FBC Liberec)

* barevně označení hráči, kteří se zúčastnili kvalifikace


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • Petr napsal:

    Blíží se mistrovství a kluci nám začínají reprezentovat. Zajímavé.

    • Taky Petr napsal:

      To se dalo očekávat. Ne u všech, ale u části zcela určitě. Každá rebelie má své tvrdé a zásadové jádro a pak zbytek většinově pasivních účastníků a sympatizantů. Neberu to jako jejich kritiku, nakonec je to jen dobře, alespoň by tým na MS mohl mít jakousi kvalitu.

  • trener napsal:

    zajímavější než kdo se zůčastní je kdo se nezůčastní…úžas nad některými jmény je přitom veliký, rád bych slyšel diskusi proč a z jakého důvodu…

    • Taky Petr napsal:

      Tak hoďte ta inkriminovaná jména do placu, ať se má diskuze od čeho odpíchnout. Někdo začít musí, planá výzva je k ničemu.

      Ale obecně, co chcete slyšet? Je téměř konec května, víc než dva měsíce se nehraje, vybírat nemůžete podle aktuální formy, ale podle únorové/březnové reality. Mne tam nově překvapilo jméno Dana Maxy. A pak mne dráždí Kisugite na pozici obránce, snad už si odpustil tu bohorovnost a nezodpovědnost, kterou předváděl před lety v Bohemce. Nicméně je to jen soustředění a zákonitě se bude postupně škrtat ze zveřejněné soupisky. A až se na po prázdninách spustí liga, může to být jinak.

      Anebo žádná liga a žádné MS nebude a budeme zase v karanténě.

      • trener napsal:

        curney? a jemu podobných by se našlo daleko více… nejde však jenom o hráče, jde o celou krizi repre, o koncepci, o budoucnost… vedení unie to podle mého zametlo pod koberec, repre trénuje člověk, který odchází se dvěma finskými asistenty, kteří vědí velké kulové, a takto se dá pokračovat…celé to přineslo skepsi, rezignaci, nechuť se o něco porvat, plave to všechno na paní náhodě systémem třeba to vyjde…ano, ti mladí mohou uhrát výsledek, to nelze vyloučit nikdy u nikoho, ale jak to bude pokračovat neví nikdo a kettunena to už nezajímá…

    • adrian napsal:

      tak není tajemstvím, že někteří reprezentovat nechtějí. A zatím je to jenom soustředění, všechno pak může být úplně ale úplně jinak, neviděl bych to jako problém a ať se předvedou reprezentační stálice, nováčci i ti, co se do repre vracejí. Nikoho bych předem nezatracoval, nikdo neví, jak na tom kdo je …..

Napsat komentář

*