21. 1. 2012 Extraliga žen (4) KOMENTÁŘŮ

Herbadent napravil klopýtnutí a v mrazivém šlágru přehrál Bohemians 7:4

 



Prohra s Chodovem je zapomenuta. Herbadent porazil ve šlágru druhé poloviny základní části Bohemians 7:4 a uhájil před nimi 1. místo v tabulce. Zelenobílý tým bojoval na maximum, v nepříznivě se vyvíjejícím zápase se dokázal zmátořit a ze stavu 1:4 před 3. třetinou se v jejím průběhu prostřílel na rozdíl jediné branky. Blíž už se však nedostal.

V předchozím utkání Herbadent prohrál s Chodovem 5:6 v prodloužení, což hráčky Bohemians motivovalo. „Určitě ano, navíc to byl šlágr a boj o 1. místo v tabulce,“ upozornila útočnice FbŠ Dagmar Surá.

Její soupeřka Anet Jarolímová vnímala fakt, že Herbadent prohrál, jako něco, co se prostě občas stane. „Byla to pro nás motivace, ale myslím si, že jsme proti Chodovu odehrály dobrý zápas a soupeři vyšly brejky,“ vyložila svůj pohled. „Občas se prostě stane, že tým prohraje po šňůře vítězství, v tom je sport krásný. Musíme si z toho vzít fakt, že se maká zápas od zápasu,“ vrátila se ještě k duelu s Chodovem Anet Jarolímová.

Utkání, hrané v tradičně rychlém a agresivním tempu, začal lépe Herbadent a už ve 14 sekundě šel zásluhou Elišky Krupnové do vedení. „Dát rychlou branku nebyl cíl, zápasy s FbŠ jsou vždy vyrovnané až do konce,“ řekla Jarolímová. „Naše lajna měla za úkol napadat, vyšlo to hned napoprvé, což je super začátek,“ usmála se.

Vyrovnáno mohlo být vzápětí, ale akce domácích skončila břevnem. V následujících minutách se bojovalo o každý centimetr hřiště a zdálo se, že domácí hráčky jsou o něco málo aktivnější. Jenže branku nedaly, zato přišel dlouhý lob Krupnové na Jarolímovou, která předvedla lišácké zakončení a bylo to o dva góly. Tým Bohemians se ale svého úspěchu nakonec v 1. části přeci jen dočkal, Adéla Bočanová totiž krásně využila přesilovku.

Ve 2. třetině byla hvězdou utkání Kristýna Horňáková, jež přiváděla hráčky Herbadentu občas až k šílenství. Jen díky ní svítilo po konci prostřední části u vstřelených branek Herbadentu číslo 4.

Propustila totiž pouze pokus Jarolímové a kapitulovala po nádherné souhře Magdaleny Kotíkové s Dominikou Šteglovou, kdy první jmenovaná přeběhla s míčkem dobré tři čtvrtiny hřiště. „Druhá třetina rozhodla, vypustily jsme ji a na hřišti jsme téměř nebyly,“ posteskla si Dagmar Surá. „Herbadent byl 80% času u míčku, přišlo mi, že jsme si nechodily pro přihrávky, vůbec nepomáhaly obraně s rozehrou, byly jsme prostě pasivní,“ vyjmenovávala Surá negativní faktory ve hře Bohemians.

Horňáková si zvyšovala kredit především na Anet Jarolímové. „Nicméně mě to nestresovalo, mám pocit, že jsem hned první únik proměnila a že jsem následně nedala tři, čtyři šance, to se stane. To mě nesmí stresovat, jsem útočnice, od níž se čekají body a musím se do šancí prostě dostávat stále,“ nedělala si Jarolímová těžkou hlavu.

Do 3. třetiny vletěl úplně jiný tým Bohemians a rázem se bylo na co dívat. „Začaly jsme makat,“ ocenila Surá. „Bohužel to už ale nestačilo,“ povzdechla si. Nicméně bylo to drama, po sporné brance Suré a zásahu Olgy Šimáčkové byl rozdíl jen jednogólový. „Naběhla jsem si na nához a ten se mi odrazil při kroku přímo od nohy,“ popsala Surá moment, který vyvolal emoce.

Jenže naděje Bohemians utnuly Krupnová, když se hraničně prosadila na malém brankovišti, a Jarolímová, která Horňákovou tentokrát překonala. Adéla Bočanová sice ještě vykřesala naději, ale gól Terezy Urbánkové do prázdné klece určil konečné skóre na 7:4 pro Herbadent. Vítězky nezastavila ani zima, která v hale panovala. „Zápas se rozhoduje na hřišti a když chceme být mistryněmi, něco takového nás nesmí zastavit,“ uzavřela Anet Jarolímová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Chybička se vloudí napsal:

    V posledním odstavci se vám popletly týmy: „Jenže naděje BOHEMIANS utla Krupnová…“

  • Barrandov napsal:

    Chybička se vloudila..krásný poslední gól… připsaný Theodosisové…dala Tereza Urbánková
    a nesportovní zásah hokejkou do hlavy/Bočanová K./..po odpískání,páni sudí .to by se mělo trestat.. .

  • Anna Černá napsal:

    Díky, opraveno

  • Zajímavé napsal:

    To bylo keců před zápasem…Je nám zima,v tomhle hrát nebudeme a teď najednou : Zápas se rozhoduje na hřišti a když chceme být mistryněmi, něco takového nás nesmí zastavit..Do článku každý dělá frajera ale ty řeči předtím už nezmíníte co?

Napsat komentář

*