23. 1. 2012 Extraliga žen (8) KOMENTÁŘŮ

V boji o play off přituhuje. Významný krok k němu udělaly FBC Ostrava a Židenice

 



Šest kol před koncem základní části se zostřuje bitva o osmičku pro play off. To mají zatím jisté jen loňští finalisté Herbadent a Bohemians spolu s Vítkovicemi, uniknout by postup neměl ani stále se zlepšujícím Liberci s Chodovem a zřejmě ani ELITE. Ovšem za ním se shluklo pět týmů, které mají pořád reálnou šanci si play off zahrát.

Poslední Trutnov své šance pohřbil o víkendu prohrami v klíčových duelech s Olomoucí a se Židenicemi.

Pro ně je naopak výhra 4:2 životadárná a vypadá to, že by se letos mohl klub, který dlouho válčil v play down, objevit v soutěži o titul. V Trutnově mu získala dvěma góly vedení jeho dvorní střelkyně Jana Lišková, ruská obránkyně Oxana Matvejeva si pak nemohla připsat první body v české extralize ve vhodnější moment, když nahrála na zásadní třetí a čtvrtý gól Brňanek.

Židenice se dokonce v sobotu dostaly výhrou na 7. místo, ale FBC Ostrava po vysoké prohře 5:11 s Chodovem zabralo a porazilo ELITE 7:5. Ještě 12 minut před koncem přitom vedlo FBC 7:2 a kdyby Hana Poláková proměnila trestné střílení, mohlo dojít na velké drama.

Ostravanky se nakonec v jasném zápase bály o výsledek. „Je to daň za mládí. Když se na nás přitlačí, začneme dělat chyby,“ řekl v rozhovoru pro klubový web jejich kouč Dušan Dudešek. „Jsou to pro nás zlaté body, snad je potvrdíme příště proti Brnu a Olomouci,“ dodal.

I Olomouc ovšem zabrala a z Trutnova si přivezla 3 body. Den předtím zlobila Liberec, když u něj vyhrála 1. třetinu 3:1, ale po následné smršti podlehla vysoko 6:13. Parádní návrat do extraligy oslavila už zase hrající trenérka Dana Nesměráková, která comeback přikrášlila dvěma góly a nahrávkou.

Nejvíc to ale v zápase pálilo olomoucké Janě Matulíkové, která na 4 góly zpod Ještědu navázala v Trutnově a 3 body se postarala o upracovaný úspěch svého týmu. „Náš výkon v Liberci byl herně lepší. Musím vyzdvihnout gólmanku, která zachytala dobře,“ uvedla po duelu v Trutnově hrající trenérka Olomouce Petra Prouzová. Její tým ztrácí na play off 5 bodů.

To Děkanka má jen tříbodové manko. V Jihlavě přitom mohla brát víc než jen 2 body za výhru v prodloužení. Brzy vedla 3:0, ale pak úplně odpadla a vyhrála jen díky nešťastnému vlastnímu gólu Lucie Klímové v prodloužení.

Jinak ani jako by Pražanky vítězit neuměly: je to jejich 5. (!) triumf v prodloužení v sezoně, zatímco v 60. minutách uspěly jen jedinkrát (stejně jako Trutnov a Jihlava). „Pro nás je to jednoznačná ztráta bodů, které nám doufám nebudou na konci sezony chybět,“ přál si kouč Tomáš Pecha.

Jihlava pak v neděli nezastavila rozjetou Anet Jarolímovou, která k hattricku proti Bohemians přidala další 4 trefy a zařídila vítězství Herbadentu 8:2. Se 7 brankami se stala nejlepší střelkyní víkendu.

Nejlepší individuální výkon ovšem předvedla chodovská Petra Beránková. V atraktivním zápase s Vítkovicemi se podílela na všech 7 (!) brankách svého týmu v základní hrací době (3+4), přičemž s Janou Vojáčkovou se v závěru 3 góly za 130 vteřin postaraly o vyrovnání ze 4:7 na 7:7. A druhá jmenovaná pak v nájezdech svou 4. trefou v zápase překlopila duel na stranu Chodova.

Vítkovice tak v novém roce ztratily už druhý slibně rozehraný duel a Liberec, jenž je zatím jako jediný tým v letopočtu 2012 stoprocentní, už má jejich výhodné 3. místo na dosah.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    Chodooooooov

  • Michal napsal:

    Slečna Závodná již neví, jak by se zviditelnila, že by protekce? :o))

    • Martina Závodná napsal:

      Jasně, já vybírám fotky k článku, k****** :-D, žij si dál svůj zakomplexovaný život 😀

      • Vojtěch napsal:

        Proč jste hrubá a vulgární ? Sama sobě leda tak nastavujete zrcadlo. Zrcadlo neurvalé a arogantní opice. Jste snad členkou ODS ?

  • Vojtěch napsal:

    Chodov v novém roce hraje parádně, jejich závěr v zápase s Vítkovicemi byl naprosto strhující. Vojáčková, Beránková a v neposlední řadě Dvořáková jsou pilné a nebezpečné jako rozzuřené vosy. Je radost se na ně dívat. V tom i onom slova smyslu. Vojta

  • Martina napsal:

    Drahý Vojtěchu, před „vyhvězdičkováním“ tam bylo slovo kretén, což je člověk jaksi zaostalý. A to se jako reakce na jeho komentář hodilo, když zajisté oba dobře víme, že já hlavní fotky nevybírám :-).

    • Vojtěch napsal:

      Beru to na vědomí a opět Vás vítám, kolegyně Martino, v civilizované společnosti, kde se i výraz „kretén“ může jevit poněkud nepatřičně. Vojta

Napsat komentář

*