Lukáš Holásek (uprostřed) zažil úspěšnou sezonu v Pixbu, teď posílí Boleslav. Foto: Florbal Mladá Boleslav/Pixbo Wallenstam Lukáš Holásek (uprostřed) zažil úspěšnou sezonu v Pixbu, teď posílí Boleslav. Foto: Florbal Mladá Boleslav/Pixbo Wallenstam
16. 5. 2024 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Boleslav zahájila přípravu s Lukášem Holáskem a definitivně bez Tadeáše Chrousta

 



S 26 hráči zahájila Mladá Boleslav přípravu na nový superligový ročník. Trenéři v čele s Joonasem Naavou budou mít k dispozici celkem 26 hráčů. Na startu letního přípravného období se tak hlásili i nové tváře Joakim Lund a Lukáš Holásek a staronová posila Adam Hemerka.

V kádru už naopak nebudou Daniel Šebek (konec kariéry), Jan Natov (konec kariéry), Jakub Gruber (přestup do Sparty), Jakub Bína (přestup do České Lípy) a Tadeáš Chroust, jenž se po ročním hostování na Kladně rozhodl do středočeského klubu přestoupit natrvalo. „Nebylo to pro mě vůbec jednoduché rozhodování. Za Bolku jsem hrál deset sezon, osm let jsem tu trénoval a šest let působil jako zaměstnanec. Vytvořil jsem si tu spoustu vazeb a mám tu hodně kamarádů a přátel. Vnitřně jsem ale cítil, že kdyby to takhle dál pokračovalo, nemohl bych už všechny věci dělat naplno a nedávalo by to smysl pro nikoho,“ vysvětlil Tadeáš Chroust okolnosti přestupu ke Kanonýrům.

Tadeáš Chroust a jeho spoluhráči uspěli na půdě Tatranu. Foto: Matyáš Klápa, www.tatranflorbal.cz

Tadeáš Chroust působil v Boleslavi deset let. Foto: Matyáš Klápa, www.tatranflorbal.cz

„Když jsem před rokem odcházel na hostování do Kladna, uvědomoval jsem si, že ve spojení s prací v Boleslavi to bude hodně náročné. Až realita mi ale ukázala, jak moc. Během celé sezony jsem třikrát týdně spěchal z tréninku elévů do Kladna na svůj vlastní trénink a zase zpátky. Navíc tenhle režim nekončí pátkem, ale o víkendu máte zápasy – mládežnické i ty vlastní. Bylo to zkrátka neudržitelné, nemluvě o tom, že prostoru na osobní život už taky moc nezbývalo. Zároveň mi Kladno nabídlo možnost působit v podobné roli právě tam. Děkuju Bolce a hlavně Tomáši Pacákovi za pochopení téhle situace. Vážím si všeho, co jsem tu zažil. Splnil jsem si tu spoustu snů,“ uvedl 29letý Tadeáš Chroust pro klubový web.

Na Kladně tak bude i nadále působit společně se svým bratrem Tomášem, rovněž bývalým hráčem Boleslavi. A zároveň bude v klubu působit na vedoucí pozici u mládežnických kategorií. „Jsem rád, že Tadeáš přijal nabídku na pozici šéftrenéra mládeže u týmů přípravky, elévů a mladších žáků. Jsem přesvědčený, že jeho zkušenosti z Boleslavi a chuť nám zase pomohou dostat práci s mládeží o nějaký level dopředu,“ vyjádřil se generální manažer Kanonýrů David Burda.

Na tříleté spolupráci s klubem z města automobilů se dohodl Lukáš Holásek, juniorský reprezentant. 16letý odchovanec brněnských Troopers se přes Bulldogs Brno dostal až do švédského Pixba, se kterým v uplynulém ročníku opanoval dorosteneckou i juniorskou ligu. „V Bolce je kvalitní zázemí a klub dobře pracuje s mladými hráči, což je přesně to, co hledám. Těším se na nové angažmá a věřím, že dělám správný krok ve své florbalové kariéře,“ řekl talentovaný florbalista.

Kádr Mladé Boleslavi na začátku přípravy:

Lukáš Bauer, Dominik Hanuš, Tomáš Týc, Matěj Veselý – Dominik Beneš, Filip Bergman, Jiří Besta, Adam Delong, Ondřej Duben, Jáchym Eliáš, Martin Feigl, Miroslav Fořt, Ronald Gašparík, Adam Hemerka, Lukáš Holásek, Martin Hlusička, Joakim Lund, Lukáš Punčochář, Michal Sládek, Patrik Suchánek, Jakub Šourek, Martin Tokoš, Milan Tomašík, Jakub Vařecha, Filip Zakonov, Jan Zoufalý.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • DavidMB napsal:

    Jedeme Bolka jedeme

  • Adam napsal:

    Škoda, že se nevrátil do Brna

  • Roman napsal:

    Tento kluk Vám titul nevyhraje. Nechápu proč se nevrátil do Bulls, vyhrál by se a pak do top týmu, když něco ukáže.
    Každý štěstí svého strůjce. Kdo Lukáše zná, tak ví o koho se jedná.
    V podcastu innebanda pronesl, že bude hrát v letošní sezóně za muže Pixba. Někdy by to chtělo více pokory, ale te tě Tomášík a spol naučí.
    Není náhoda, že hraje centra první lajny v reprezentaci, když jeho tatínek dělal asistenta repre trenérovi (Boleslavi).
    Pak že ve florbale protekce neexistuje a jedná se o čistý sport.

  • DavidMB napsal:

    Lukáši vítej…

Napsat komentář

*