Matyáš Kalina oblékne střešovický dres. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice Matyáš Kalina oblékne střešovický dres. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice
20. 5. 2024 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Tatran hlásí druhou posilu. Do obrany přichází na hostování Matyáš Kalina

 



Zatímco Radek Hanák rozšířil útočné řady úřadujícího šampiona, Matyáš Kalina zpevní defenzivu. 30letý obránce jde do Tatranu na roční hostování z Butchis a bude to pro něj už čtvrté superligové angažmá.

Kalina je odchovancem florbalu v Karlových Varech. Pak postupně prošel také Futurem, Kladnem, Chebem a Mladou Boleslaví, kde poprvé nakoukl do nejvyšší soutěže. V covidové sezoně 2020/2021 zapsal šest superligových startů za Českou Lípu. V Butchis se následně stal jednou z ústředních postav postupu z národní i potažmo z 1. ligy.

Klíčovým obráncem byl také v uplynulém ročníku, kdy patřil k nejproduktivnějším obráncům soutěže. Ve 23 zápasech nasbíral 31 bodů. V neúspěšném play down přidal další dva. Butchis se však rozloučili s nejvyšší soutěží po prohře ve 2. kole play down s Pardubicemi. Tatran neváhal a agilního beka získal na roční hostování.

Kalina je druhou oznámenou posilou Střešovic, tou první byl útočník Radek Hanák. Klub se naopak musí vyrovnat s odchody Martina Čermáka, Davida Šimka a Martina Mühlfaita.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • ADALBERT napsal:

    Tohle je super posila, pravák, silnej, má přehled, na hokejce slušný. Nadstandardní hráč u kterého neočekávám, že by zapadl do průměru. Do první lajny se přes Meliše nedostane, ale druhá obrana uplně v klidu, tam bude soupeřit s Kučerou.

Napsat komentář

*