Petr Majer oblékne střešovický dres. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice Petr Majer oblékne střešovický dres. Foto: Matyáš Klápa, Tatran Střešovice
27. 5. 2024 Superliga (26) KOMENTÁŘŮ

Megapřestup! Tatran posílí navrátilec z Finska Petr Majer

 



Kádr Tatranu ještě není kompletní! Střešovice se rozhodly pro další eso do ofenzivy. Z finského týmu Westend Indians přichází Petr Majer, plzeňský odchovanec, který léta svého florbalového rozmachu v Česku strávil na Chodově. Do Tatranu přijde po dvou sezonách na severu.

Majer začínal s florbalem v Plzni v roce 2011 ve svých devíti letech. Hrál za místní Sokol i FbC. V roce 2017 přestoupil na Chodov, kde začal brzo naplno prokazovat svůj potenciál. Výkony a desítky branek mu vynesly místo na domácím juniorském šampionátu 2021, kde Češi obhájili zlaté medaile. Na turnaj odjížděl jako druhý nejproduktivnější hráč play off Livesport Superligy.

Před sezonou 2022/2023 se rozhodl přijmout finskou výzvu a stal se součástí Westend Indians, kde už krátce působil v době koronavirové pauzy. Český útočník v první kompletní sezoně na severu nasbíral v základní části 25 bodů za 18 gólů a 7 asistencí. Ve čtvrtfinále play off pak přidal další dvě přesné trefy, vyřazení indiánů ale nezabránil. Do semifinále po vítězství 4:1 na zápasy postoupilo TPS.

V uplynulém ročníku byl Majer ještě výraznější a v základní části dopomohl 46 body ke čtvrté příččce. V kanadském bodování F-Liigy obsadil úctyhodnou 18. pozici. Indiáni navíc ve čtvrtfinále oplatili TPS rok staré vyřazení a došli až do semifinále, v něm nestačili na Oilers a v boji o třetí příčku padli s Nokianem. Majer v play off přidal čtyři body.

Tatran tak oznámil už svou třetí posilu. Po Radku Hanákovi rozšířil před týdnem střešovické řady obránce Matyáš Kalina. Klub se naopak musí vyrovnat s odchody Martina ČermákaDavida Šimka a Martina Mühlfaita.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • ADALBERT napsal:

    Ten Tatran strašně přebombenej zase. Beneš, Hanák, Majer, Havlas, Kreysa, Boček jsou absolutně TOP hráči. K tomu čelakovský, Kolísko, Tlapák, Eliáš, Kún – taky obrovská kvalita.
    Ten Šindelář taky snad ještě nebyl oficiálně oznámenej, takže to není na 100 %.

  • Venca napsal:

    Tak kde je ten zoufalec, který mi tu tvrdil, že Majer jde do Boleslavi a v žádném případě ne do Tatranu.
    Ukaž se nám. Zopakuji svoji větu: Když nic nevíš, mlč a šoupej nohama. Tatran!

  • Honza napsal:

    Už se na něj těším zase v české lize.

  • Mladez napsal:

    Tak mi přijde, že už má Tatran méně odchovanců než MB, která zapojila hodně svých juniorů. Takhle stahovat a kupovat hráče a vlastni hráče (schválně píšu ne odchovance) poslat pryč na hostování – to je přístup.

    • Tomáš napsal:

      a je to tady zase – porovnávání, kdo má odchovance a kolik atd. …..
      Probuďte se už, je to normální, že klub si tým sestaví, jak chce.
      A abych upřesnil, nefandím ani Bolce ani Tatranu, moje srdcovka je Chodov. Tím pádem je mi líto, že se Majáček nevrací do Chodova, ale chápu ten výběr změny, jsem svým způsobem rád, že si nevybral Bolku nebo Spartu, ale Tatran a přeji mu hodně štěstí.

      • mladez napsal:

        Jde pouze o utahování Tatranu a jejich trapného videa MADE IN ANTALYA. Ať si fanoušci Tatranu nejprve zametou u sebe. Jinak s vámi souhlasím, že je to normální.

        • Tomáš napsal:

          ok, pak to chápu, video jsem neviděl a ani po tom netoužím, takže Vám věřím, že to za příspěvek stálo 🙂
          Každopádně Tatran má velké štěstí v tom, že Petra získali, je to mimořádný hráč i osobnost.

  • MadeIn napsal:

    Made in Tatran. Nyní to jejich utahování z Bolky dostává nečekaný rozměr 🙂 🙂

  • Roman26 napsal:

    Prosím vás, Boleslav se prezentuje heslem MADE IN BOLKA. To je úplně zcestné, když jediný odchovanec v základní sestavě je Zakonov a Zoufalý možná. Tatran se takovým heslem neprezentuje, a i kdyby, určitě by to více odpovídalo realitě, jelikož v základní sestavě Tatranu nehrají 2 odchovanci, ale mnoho. Odchovanci jsou například Havlas, Vavroušek, Kučera, Kolísko, Muhlfait, Tlapák, Eliáš, Sádlo, Čelákovský. A druhý obrovský rozdíl je takový, že spoustu hráčů Tatran stáhne jako talenty například v starších žácích nebo dorostech a sám si je vychová. Tímto stylem přišel Kreysa, Meliš, Beneš, Sládeček, Jurco. Optoti tomu Boleslav bere výhradně hotové dospělé hráče kteří se buď chytnou, nebo je Boleslav platí a oni třeba vůbec nehrají.(Krebner, Pjenička).
    Takže mi to prosím vás netvrďte, že Tatran se chová na přestupovém trhu stejně jako Boleslav, to opravdu velká lež. Respektujte pravdu a nesnažte se obhajovat nesmysly.

    • Host napsal:

      Jen upresneni Muhlfait, Celakovsky, Tlapak nejsou odchovanci.

      • Xavér napsal:

        Konkrétně Čelakovský ale určitě nepřicházel jako hotový hráč do áčka.

        • Lukáš napsal:

          to určitě ne, přišel tuším ve starších žácích, max dorostenců

          • Host napsal:

            Ja pouze napsal, ze Celakovsky a další nejsou odchovanci. Ze si je Tatran stahuje na draftech a je jedno zda prijde ve starsich zacich nebo dorostu, ale neni to odchovanec. Ted jen prisli 3 hotovy hraci, kdyz mame byt tedy presny.

          • Lukáš napsal:

            pro „Host“ tak jsem to myslel, že není 100% odchovanec, zároveň nepřišel jako hotový hráč do „A“, špatně vyjádřeno v předchozím příspěvku

          • host napsal:

            Lukáši, má odpověď byla ve vláknu pro Roman26, že co píše není pravda o odchovancích

  • Venda napsal:

    Taky jsem fanoušek Chodova a dost mě mrzí, že si Petr vybral jiný dres. Musím ale říct, že když už jde ČR jinam, tak jsem rád, že do Tatranu. Taky mi přijde už nudný to neustálý srovnávání, kolik kdo má odchovanců i když já v přestupové politice a hlavně prezentaci Boule s Tatranem vidím dost podstatný rozdíl. Tatran také nakupuje hráče, stejně jako Boleslav. Nikde ale neprezentuje, že tyto v mužích přivedené hráče vytvořil. Boleslav se tak trochu chlubí cizím peřím, když dává titul made in Bolka hráčům, kteří do ní přichází jako reprezentanti a tváří se tak, že je vychovala. Myslím si, že to je hlavní problém, který mně i spoustě dalším tímto způsobem komentujícím leze na nervy 🙂 To, že hráči různě přichází a odchází a týmy posilují mi naopak přijde zajímavé a je to vždy část sezóny, na kterou se těším. Bohužel se ale při odchodech z Chodova, Bohemky a Sparty bojím, že bude příští rok Superliga zase jen od 2 týmech.

    • Tomáš napsal:

      On se jednou vrátí do Chodova, určitě ví on sám, proč se tak rozhodl. Budu mu fandit i v Tatranu.
      Myslím, že by to tak nemuselo být, aby to bylo jenom o dvou týmech, až nová sezóna ukáže, jak si třeba Finové na Moravě zapadnou, jak to ten tým oživí. Bedla taky dokáže překvapit…

  • Janouškovec napsal:

    Troufnu si říct 2 nejlepší levá křídla v jednom týmu, hodně velká síla Tatranu. Sice Havlas a Majer jsou každý jiný typ hráče na této pozici, ale bude to pecka, doufám.

  • Luky napsal:

    Skvělý hráč s velkým přehledem, který se ve Finsku ještě posunul, už to nebude v Tatranu jenom o jedné lajně. Palec nahoru.

  • Vojta napsal:

    Zajímavé rozhodnutí Petra, prý to byl docela mazec v přetahování. Spíše jsem předpokládal, že se přikloní k MB, kde odešly levá křídla a asi i nabídka byla fajnová.
    Tak ať se mu daří a Tatran ho využije na maximum.

Napsat komentář

*