Poslední příprava před květnovým světovým šampionátem čeká o víkendu juniorskou reprezentaci florbalistů ve švýcarském Zuchwilu. O dva týdny později pak bude výběr trenérů Škubala a Mrázka odhajovat v hokejové hale ve finském Turku stříbrné medaile z MS 2007.
24. 4. 2009 Reprezentace - Junioři (0) KOMENTÁŘŮ

Junioři nabrali směr Švýcarsko

 



Ve Švýcarsku čekají mladíky dva přípravné zápasy s domácím výběrem, který je zároveň potencionálním soupeřem pro semifinále světového šampionátu. Právě po druhém přípravném zápase v Zuchwilu oznámí trenéři týmu konečnou nominaci pro šampionát.

„Možná plánujeme drobné změny, ale kostra týmu je jasná,“ říká kouč Rudolf Škubal, který se bude opírat zejména o výkony finalistů letošní extraligy – střešovického Adama Štegla a vítkovické Martina Tokoše a Patrika Suchánka. Právě Suchánek je jediným, který dostal od trenérů volno.

„Chtěli bychom se dostat do semifinále, a pokud se to podaří, nastoupíme pravděpodobně proti Švýcarsku. Nesedí nám jejich osobní obrana, a tak tyto dva zápasy nám mohou posloužit k nácviku nebo volbě vhodného herního stylu,“ říká Škubal.

Společně s juniory jedou do Švýcarska testovat formu i juniorky, které v příští sezoně čeká MS v domácím prostředí. Stejně jako juniory je čeká dvojzápas s domácím výběrem.

Nominace juniorů:

Brankáři: Lukáš Bauer (Tatran Střešovice), David Peštál (Bulldogs Brno).

Obránci: Martin Blažek (Spartak Pelhřimov), Jiří Knotek (Bulldogs Brno), Michal Podhráský (SSK Future), Adam Štegl, Filip Ullmann (oba Tatran Střešovice).

Útočníci: Jan Daler, Tom Ondrušek (Bulldogs Brno), Radek Gwuźdź (FBK Sokol Mladá Boleslav), Jiří Juhaňák (Torpedo Havířov), Roman Houbal, Josef Žižka (TJ Znojmo), Vít Hrubý, Petr Jankulár, Martin Tokoš (všichni 1. SC SSK Vítkovice), Jan Olšiak (Tatran Střešovice), Vlastimil Princ, Miloš Tyl (SSK Future), Robin Žydel, Jakub Robenek (FBC Ostrava).

Foto: Olli Laukkanen


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*