Falun, vítěz Czech Open 2014
17. 8. 2014 Czech Open (3) KOMENTÁŘŮ

Králem Czech Open se stal Falun. Ve švédském finále zdolal Pixbo

 



Sbírka je kompletní! Za poslední dvě sezóny získal Falun dva tituly ve švédské lize, triumfoval v prestižním Poháru mistrů a nyní dobyl i Czech Open. Ve finále pražského turnaje ho ale vyzval rovnocenný soupeř – Pixbo Wallenstam. Mužstvo pod vedením kouče Janssona se na turnaji prezentovalo sebevědomou hrou, kterou v semifinále s přehledem přehrálo Tatran, na momentálně nejlepší tým světa to však nestačilo.

Repríza semifinále švédské Superligy začala velmi opatrně a diváci na Podvinném mlýně si na gól museli dlouho počkat. Obě mužstva si uvědomovala důležitost zápasu, a proto se držela klasického švédského pojetí hry, založeném na precizní obraně a účelné taktice.

Zvláště hráči Falunu odehráli finále chytře – pečlivě bránili vlastní polovinu hřiště, nechali Pixbo tvořit a čekali, až udělá chybu. Když se tak stalo, vzali míček a bleskurychle vyrazili do nebezpečného protiútoku. Strategie Pixba, která je založená na držení balónku, tak byla tentokrát spíše kontraproduktivní.

Čekání na gól prolomil až Alexander Hallén, který se trefil těsně po půli zápasu. Pixbo však okamžitě odpovědělo brankou Ojaniemiho. Na konci 2. třetiny pak ale po krásně sehrané standartce vstřelil klíčovou (a rozhodující) branku utkaní hráč Falunu Johansson.

Poslední třetinu zvládli borci Falunu bravůrně. Pixbo sice kontrolovalo hru a neustále tlačilo, obrana švédského mistra však byla neprolomitelná. Utkání připomínalo duel Barcelony proti Chelsea z jara 2012; i španělskému velkoklubu bylo tehdy (stejně jako nyní Pixbu) vysoké procento držení míče málo naplat.

Falun vedení udržel a v závěru přidal další branky. Dvakrát se trefil i kapitán Rasmus Enström, který si po zápase odnesl cenu pro nejlepšího hráče turnaje. Finále mužské Elity nakonec skončilo 5:1 pro tým švédského šampióna.

Pixbo se tedy za letošní ligové play-off pomstít nedokázalo a (narozdíl od ženského týmu červených lišek) odjíždí domů bez trofeje. Za výkon na turnaji se však rozhodně stydět nemusí.

Finále Muži Elita
Pixbo Wallenstam IBK – IBF Falun 1:5 (0:0, 1:2, 0:3)

Branky: 33. Ojaniemi – 33. Hallén, 37. Johansson, 46. a 57. Enström, 58. Hajo.

Konečné pořadí:
1. IBF Falun (Švéd.)
2. Pixbo Wallenstam IBK (Švéd.)
3. Tatran Střešovice (ČR), Wiler-Ersigen (Švýc.)

Nejlepší střelec: Alexander Galante-Carlström (Falun)
Nejlepší hráč: Rasmus Enström (Falun)
Nejlepší brankář: Jon Hedlund (Pixbo)


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*