Tom Ondrušek vs. Vít Vaníček Tom Ondrušek vs. Vít Vaníček
29. 9. 2014 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Radši si postojím, smál se Vaníček. Jeho styl přinesl vítězství

 



Liberec bude kousat! Už ve druhém kole dokázali Severočeši odhodlání a doma zle potrápili Chodov. Přežili 5 minut oslabení a nakonec vyhráli po samostatných nájezdech. V bráně totiž měli Víta Vaníčka.

Do brány Liberce se vrátil loni a pomohl k záchraně. Své o něm vědí už i v Ostravě, kterou v prvním kole play down vychytal. Nyní si liberecký gólman vychutnal velké chvíle hned ve druhém kole. Málokdo čekal, že by Chodov s několika reprezentanty v sestavě pod Ještědem ztratil body.

A přitom měli Pražané jedinečnou příležitost dostat zápas pod svou kontrolu. Čtvrt hodiny před koncem uviděl červenou kartu Prokop Ferdan a následovala pětiminutová přesilovka.

„Těch 5 minut v oslabení byla rozhodně nejkritičtější část zápasu, kterou jsme naštěstí přežili. Popravdě jsem ani o žádné červené kartě nevěděl a původně jsem si myslel, že jsou to klasický 2 minuty oslabení. Až po nějaké době jsem se překvapeně koukal na tabuli, že zbývají ještě přes 3 minuty,“ vyprávěl hrdina nedělního zápasu.

Vít Vaníček gratuluje Lukášovi Studenému

Vít Vaníček gratuluje Lukášovi Studenému

Ferdan musel do šaten po střetu s Tomem Ondruškem. „Prý měl zaklíněnou hokejku pod jeho rukou, a když cuknul, aby jí odtamtud dostal, tak mu dal nechtěně do obličeje jednu výchovnou,“ tlumočil liberecký brankář prohřešek svého spoluhráče. „Samozřejmě, to že měl tu hokejku zaseklou pod jeho rukou, taky nebyla náhoda, ale rozhodčí bohužel viděl jenom ten konec,“ myslí si Vaníček.

Ale odhodlaný Liberec se nedal, ani když v dalším oslabení, tentokrát dvouminutovém inkasoval. Tři minuty před koncem přišlo vyrovnání a pak loterie nájezdů. V ní Vaníček předvedl poněkud svérázný styl chytání.

„Dá říct, že je to moje specialitka. Radši si co nejdýl postojím, abych byl pohyblivější a možná to i zlehka nějaký hráče rozhodí. Je to přeci jen to, na co nejsou zvyklí,“ vysvětluje.

Vít Vaníček gratuluje Lukášovi Studenému

Vít Vaníček gratuluje Lukášovi Studenému

Na nájezdy si prostě věřil, i když se proti němu vydali ostřílení matadoři jako Tom Ondrušek nebo Ondřej Mikeš. Inkasoval jen jednou ze šesti soubojů „Nájezdy mě baví. A když si brankář na nájezd nevěří, tak do té branky ani nemůže vlézt. To jestli na mě jede hráč z reprezentace nebo ne jsem naštěstí vůbec neřešil,“ usmál se.

Liberec má první dva body v tabulce a hned je to zisk nad plán. „Oslavy byly jenom symbolický, v šatně jsme si trochu zařvali a jelo se domů. Přeci jenom je před námi ještě dost práce, takže by bylo trochu předčasný teď slavit,“ ví Vít Vaníček.

VÝSLEDKY 2. KOLA

Neděle:
VINOHRADY – VÍTKOVICE 6:8, SESTAVY A HODNOCENÍ
OSTRAVA – BOHEMIANS 4:5, SESTAVY A HODNOCENÍ
LIBEREC – CHODOV 5:4SN, SESTAVY A HODNOCENÍ
OTROKOVICE – MLADÁ BOLESLAV 2:7, SESTAVY A HODNOCENÍ

Sobota:
PARDUBICE – TATRAN 4:9, SESTAVY A HODNOCENÍ

Středa:
BRNO – SPARTA 3:6, SESTAVY A HODNOCENÍ


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*