4. 10. 2014 Pohár mistrů (2) KOMENTÁŘŮ

Tohle a faul na 5 minut? Nesouhlasím! namítá Putzi. Ratajová se jí zastala

 



Kdo sledoval semifinále Poháru mistryň mezi Vítkovicemi a Piranhou Chur (2:1), dobře věděl, že v ten moment přichází jeho rozhodující část. Mia Karjalainen nejprve podrazila Hanu Sládečkovou, Vítkovice pokračovaly v akci a Sonja Putzi vzápětí srazila Denisu Ratajovou. Verdikt rozhodčích byl neúprosný: Putzi trest na 5 minut, Karjalainen na 2. Chur v dlouhém oslabení ztratil vedení a po něm i zápas. Po utkání však obě vyloučené hledaly chybu především v bídné koncovce svého týmu.

A společně s Ratajovou se shodly, že na 5 minut zákrok Putzi zřejmě nebyl. „Snažila jsem se před Švýcarku nějak natlačit a nepovedlo se to, asi mě trochu nabrala,“ popisovala Ratajová. „Nejsem si jistá, jestli to bylo na 5minutový trest, spíš to vypadalo hůř, než to v reálu bylo,“ zastala se soupeřky.

Ta měla na situaci ještě přísnější pohled. „Podle mě to faul nebyl. Šla jsem k ní zezadu a sudí to posoudil, jak posoudil, nevím…“ těžko hledala Putzi slova po šokujícím vyřazení. „Na mezinárodní úrovni se hraje jinak, netuším, jak jinak bych to anglicky popsala,“ dodala nesmírně smutná hráčka.

Jak prožívala své dlouhé vyloučení, které se dlouho vyvíjelo pro její tým příznivě? „Byla jsem si jistá, že můj tým gól nedostane. Ale nakonec se tak stalo…“ posteskla si.

Vše se navíc seběhlo v už probíhající výhodě, kterou rozhodčí ponechali za faul na Hanu Sládečkovou. Provinivší se Mia Karjalainen další sled událostí nechápala. „No, bylo to neuvěřitelné, nevím, co se stalo, že jsme dostaly 5minutový trest,“ divila se.

Kdekomu v hale bylo jasné, že šlo o rozhodující moment utkání, po kterém se Vítkovice dostaly na koně. „Jasně, musely jsme bránit a unavily jsme se a pak bylo těžké vrátit se do tempa,“ pokračovala finská legionářka v barvách Churu. „Nemůžeme vinit rozhodčí, měly jsme odehrát lepší zápas. Je to obrovské zklamání…“ hledala chybu především u svého týmu.

Foto: www.unihockey.ch


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*