Židenická kanonýrka Andrea Dernerová (vlevo) věří, že její tým proti ELITE zabere.
26. 10. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Židenice sebraly bod ELITE, Olomouc zase Liberci. A Chodov má klubový rekord

 



Úplně odlišně dopadly v 6. kole dlouhé výlety 3 moravských týmů do Čech. Zatímco Židenice a Olomouc překvapivě bodovaly na hřištích favoritů, jimž podlehly až v nájezdech, FBC Ostrava si z Chodova odváží debakl 4:18. Jana Vojáčková se na něm podílela 7 body (5+2) a ujala se vedení v pořadí produktivity. Její tým setrvává v čele soutěže.

Ligu necelý den vedly hráčky Bohemians, které si pražské derby s Vinohrady předehrály už v pátek. A po pomalejším rozjezdu nakonec zelenobílý tým vyhrál 7:2. SKV navíc přišlo o Zuzanu Macurovou, jež zkraje zápasu odstoupila s poraněnými vazy v kotníku. V týmu vítězek se z hattricku radovala Adéla Bočanová a z rodinného skalpu nad švagrovou Ivanou Hyršlovou (za svobodna Lisovou) také Iveta Hyršlová. „Po uspokojivém výkonu v 1. třetině bylo znát, že hráčky Bohemky dostal fén, a tím nás dostaly ve 2. třetině pod tlak, z něhož pramenily chyby,“ vystihla klíčovou partii zápasu (0:4) trenérka Vinohrad Magdalena Kotíková.

Po 18 hodinách vystřídal Bohemians ve vedení Herbadent, který neměl v Jičíně příliš problémy. Proti sobě zaklekly 2 nezkušené gólmanky: na straně domácích v extralize debutující brzy 18letá Adéla Kociánová a v dresu Herbadentu si den po svých 17. narozeninách zpětně nadělila dárek Karolína Červová. Ve svém 2. duelu v nejvyšší soutěži pomohla k výhře 9:2. V zápase však zazářila především obránkyně Martina Čapková (1+4).

Její reprezentační spoluhráčky z Liberce zažily úplně jiný duel. Týden poté, co sahaly po bodech na hřišti mistrovských Vítkovic, zakoply doma s Olomoucí. V zeleném dresu soupeřek se do starých známých míst vrátila liberecká odchovankyně Simona Kabeláková a nakonec se se spoluhráčkami radovala z bodu. Crazy girls celý zápas dotahovaly a alespoň 2. bodík jim v nájezdech zařídila Michaela Mlejnková, která tím završila hattrick.

Simona Kabeláková, Michaela Mlejnková, Ivana Starečková, Liberec - Olomouc, 201415

Do nájezdů dovedly zápas na ELITE i Židenice. Ty přitom na Děkance 2x prohrávaly o 2 góly, ale vždycky se dokázaly zvednout. „Soupeř předvedl výbornou hru dopředu, my jsme naopak naším nedůrazem v obraně dovolili Židenicím vždy výsledek dotáhnout. Bohužel ztráta bodu nás může na konci sezony mrzet,“ tušil kouč žlutočerných Stanislav Richter. Jeho tým je před Olomoucí a Židenicemi jen o bod, navíc první tým má zápas k dobru.

Vítkovice si připsaly další hladké vítězství. Proti Tatranu (11:2) o něm rozhodly už v 1. třetině, v níž si vypracovaly náskok 6:1. V další části přidaly už však jedinou trefu, což kouče mistryň Jiřího Veleckého nepotěšilo. „Herně to bylo z naší strany solidní, ve skóre jsme to však přeci jen měli vyjádřit víc. Holky byly málo hladové,“ mínil.

To Chodov prokázal obrovskou chuť a FBC Ostrava zdemoloval 18:4. V posledních 4 duelech se tak jeho hráčky trefily celkem 58x (to je průměr málem 15 gólů na utkání)! Navíc tímto triumfem zlomily klubový rekord a překonaly dosud nejvyšší výhru chodovských žen z března roku 2009, kanonádu 18:5 do sítě Future. Tenkrát řádila Hanka Lacková (5+2), dnes si totožnou bilanci připsala Jana Vojáčková. Za ní se v bodování seřadily spoluhráčky Tereza Urbánková a Anet Jarolímová.

Kouč poražených Jakub Robenek nastolil zajímavý pohled na věc. A za odvahu jej jeho tým potěšil 4 brankami. „Výsledek je trestem za to, že jsme tady chtěli hrát florbal. Nicméně nevidím důvod odehrát zápas typu 1:6 a nepotkat se za celých 60 minut s balonem. Přestože je výsledek krutý, povedlo se nám téměř naplnit předzápasový cíl,“ uvedl.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*