Radim Cepek Radim Cepek
30. 10. 2014 Reprezentace - Muži (2) KOMENTÁŘŮ

Reprezentanty čeká generálka před MS, zraněného Řehoře nahradil Tomáš Chroust

 



Příprava na nadcházející světový šampionát ve Švédsku vrcholí! Česká reprezentace se představí ve finské Hämeenlinně na tradičním podniku Euro Floorball Tour a bude chtít vyladit formu směrem k prosincovému mistrovství. Již zítra svěřenci Radima Cepka vyzvou v úvodním duelu Finsko.

Čeští reprezentanti již dorazili do Finska, kde se v následujících třech dnech střetnou s absolutní špičkou světového florbalu. S týmem nakonec neodcestoval zraněný Jan Řehoř, za kterého musel být narychlo povolán mladoboleslavský útočník Tomáš Chroust.

Cíle českého výběru jsou jasné. Vyladit formu na vrchol dvouletého cyklu – světový šampionát v Göteborgu. „Chceme doladit finální kroky v naší hře, kterou pilujeme celé dva roky,“ řekl před začátkem turnaje Radim Cepek, kouč národního týmu.

Také si chce také ověřit složení jednotlivých formací. „Plánujeme vyzkoušet složení útoků. Radi bychom měli více variant, aby to nebyly jen tři útoky a tři náhradníci,“ dodal Cepek.

Na posledním turnaji EFT si Češi vyšlápli na Švédy a nakonec celý turnaj ovládli. Cítí reprezentanti opět šanci proti největšímu favoritovi? „Jestli porazíme Švédy jako v České Lípě? Speciálně se na ně připravovat nebudeme. Teď je navíc porazit až tak nepotřebujeme, důležité to bude za měsíc,“ pousmál se Tom Ondrušek.

PROGRAM ČESKÉHO TÝMU:

Pátek, 19.00: Česko – Finsko
Sobota, 16.00: Česko – Švédsko
Neděle, 12.00: Česko – Švýcarsko


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*