31. 10. 2014 Reprezentace žen (2) KOMENTÁŘŮ

Škoda ustrašeného začátku. Juniorky podlehly Finkám 2:7

 



Národní tým juniorek pod vedením Jiřího Uhra prožil svou ostrou premiéru v dnešním prvním utkání turnaje Euro Floorball Tour v Praze, když ráno vyzval své finské vrstevnice. Velká škoda je ustrašeného začátku, po kterém odehrály české juniorky rozhodně solidní partii, ač soupeřkám podlehly 2:7.

První minuty příliš zajímavého z českého pohledu nepřinesly, fyzicky a takticky vyspělejší Finky vedly po deseti minutách už 3:0, přičemž domácí hráčky útočily jen velmi sporadicky a téměř se nemohly útočně prosadit na polovinu soupeře. „Pro většinu holek to bylo první takové utkání a nevěděly, co od toho čekat,“ říkala po utkání útočnice Lucie Pilíková.

Po třetí brance ale přišel zlom. Hra se od té chvíle mnohem více vyrovnala a především aktivní Lucie Pilíková dělala Finkám problémy. Seveřanky přesto přidaly ještě dva zásahy V závěru periody ještě Češky nevyužily přesilovku. „Finky ukázaly, že jsou vyhranější, sebejisté a dobré na míčku,“ hodnotila Pilíková.

Do druhé části přišel ze šatny úplně jiný český tým, juniorky definitivně ztratily respekt ze soupeře a odehrály s ním důstojný part. Rázem byly pravidelně v permanenci obě brankářky a domácí florbalistky si několikráte, třeba po ubráněném oslabení, vysloužily potlesk dvou stovek přítomných diváků. „Osobně, jako té malé, to příliš nepociťuji, sudí to případně dobře pískají,“ srovnala Lucie Pilíková očividnou fyzickou převahu soupeřek.

Zlepšený herní projev kulminoval v poslední desetiminutovce utkání, kdy se Češky dokázaly prosadit také gólově. Nejprve propálila golmanku Lehikoinen Lucie Pilíková a podruhé se v samém závěru prosadila po ukázkové situaci Karolína Vachušková. Češky si tak připsaly alespoň dílčí vítězství, když periodu vyhrály 2:1.

Česko „U19“ – Finsko „U19“ 2:7 (0:5, 0:1, 2:1)
Branky a asistence: 53. Pilíková (Pantělejevová) a 59. Vachušková (Vrbová) – 10., 17. a 25. O. Kauppi (na všechny V. Kauppi), 4. a 14. Sundström (na obě Huotrari), 1. Nordlund (Westerlund) a 53. Piispa (Salonen).
Střely na branku: 29:25. Rozhodčí: Dolanský – Sýkora (Česko). Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. Diváci: 221. Nejlepší hráčky: Lucie Pilíková – Oona Kauppi.

Česko: Tomšová – Syslová, Kotzurová (38. Havlíková), Nová, Jiráková, Vrbová, Loudová – Pantělejevová, Pilíková, Pekárková – Plášková, Paloncyová, Polívková – Vachušková, Frantíková, Škopková. Trenéři: Jiří Uher, Lukáš Nesměrák a Karin Vavrečková.

Finsko: Tarkianen (41. Lehikoinen) – Piispa, Korhonen, Vanhanen, Westerlund, Kulmala, Sallström, Kaila – V. Kauppi, Salonen, O. Kauppi – Saario, Kauppinen, Nordlund – Huotari, Vallenius, Sundström. Trenér: Jukka Kuovalainen.

Foto: Martin Flousek – xflorbal.cz


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*