31. 10. 2014 Reprezentace žen (4) KOMENTÁŘŮ

Dvě třetiny boje, jedna dominance. Švédky přejely Finky 12:5

 



Očekávaný pražský vrchol turnaje Euro Flooorball Tour je za námi. Ve vůbec prvním utkání ženské fáze turnaje došlo ke klasickému severskému derby mezi Švédskem a Finskem. Dvě třetiny to byl pořádný boj, jenže ve třetí části Finky odpadly, dostaly 6 branek a utrpěly porážku 5:12.

V prvních čtyřiceti minutách se jednalo o zajímavý duel, hodný přívlastku „zápas turnaje.“ Finky byly sice v průběhu utkání, co se obrazu hry týče, týmem, který tahal za kratší konec provazu, nicméně dokázal poměrně efektivně proměňovat své šance, a tak po čtyřiceti minutách byl na ukazateli skóre stav 6:4 pro Švédsko.

Před třetí části udělali Finové několik změn v sestavě, ze které například vypadala Karoliina Kujala, hrající netradičně až ve třetí formaci, ač by dle zkušeností jednotlivých hráček bylo možno tuto formaci směle označit za nejzkušenější.

Švédky předvedly pořádnou exhibici, nasázely ve třetí periodě šest branek a především jejich devátý zásah, kdy si Wijk a Jakobsson mezi sebou ještě stihly vyměnit míček ve dvou vyložených pozicích až první jmenovaná zakončila, ukazuje, v jak velké pohodě žlutý tým hrál.

Útočnice Anna Jakobsson pro Florbal.cz klasické severské derby zhodnotila. „Bylo to především těžké utkání, Finky daly dost branek ale myslím si, že ve třetí třetině nezachytily náš nástup, o level jsme se zlepšily a pro ně už to bylo příliš, rok před šampionátem to není úplně důležité ale udržely jsme si zvyk, že Finky porážíme,“ usmívala se v prostoru pro kontakt hráček a novinářů.

Švédsko – Finsko 12:5 (3:3, 3:1, 6:1)
Branky a asistence: 26., 30. a 48. Wickström (na první a třetí Helin, na druhou Gustafsson), 12. a 42. Helin (na druhou Tschöp), 41. a 48. Wijk (na první Delgado, na druhou Jakobsson), 50. a 55. Eiremo (na obě Helin), 5. Delgado (Krantz), 8. Mattsson (Varli) a 38. Jakobsson (Wijk) – 6. Lahtinen (Rantala), 13. Karjalainen, 16. K. Kujala (Klinga), 37. Lirkki (Pöllänen) a 43. Klinga (Kippilä).
Střely na branku: 27:16. Rozhodčí: Petřík, Podlesný (Česko). Vyloučení: 2:0. Bez využití. Diváci: 272. Nejlepší hráčky: Sara Helin – Sani Klinga.

Švédsko: Frisk – Krantz, Rydfjäll, Tschöp, Bjuhr, Gustafsson, Edberg, Wibron – Delgado, Wijk, Jakobsson – Fjellstedt, Mattsson, Varli – Wickström, Eiremo, Helin – Larsson a Augustsson. Trenér: Andreas Lundmark.

Finsko: Loisa – Lahtinen, Sipiläinen, Karjalainen, Suominen, Kippilä, Ukkonen, Mannien – Rantala, Luomaniemi, Eli. Alanko – Ella Alanko, Suomela, Pöllänen – Klinga, E. Kujala, K. Kujala – Lirkki a Niemela. Trenér: Marko Paju.

Foto: Martin Flousek – xflorbal.cz


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*