Patrik Suchánek. Foto: Štěpán Černý Patrik Suchánek. Foto: Štěpán Černý
20. 12. 2014 Reprezentace - Muži (0) KOMENTÁŘŮ

Suchánek hrál 4 zápasy se zlomeným nosem! Dalenu teď bude chybět

 



Málokdo to tušil, a i když se o tom nepříjemném šrámu nejdřív mluvilo, Patrik Suchánek hrál zápasy dál. Po střetu se Švýcarem Adrianem Zimmermannem v zápase základní skupiny měl reprezentační obránce krvavý obličej. Ale bylo přece mistrovství světa a on nechtěl chybět…

Stalo se to v remízovém utkání ve skupině, kdy měli Češi před sebou ještě týden tvrdých bojů. „Když jsme byli v nemocnici v Göteborgu, řekli mi, že to mám nateklé a že s tím v tu chvíli nemohou nic dělat. Ale věděl jsem, že s tím něco bude, protože ten nos byl vykřivený,“ říká Suchánek.

Na konci šampionátu se mohl český rozehrávač a zadák radovat z medaile. Hrál dál, jako by se nechumelilo. Na nos už si skoro nevzpomněl.

Jenže když se vrátil do Dalenu, vyšlo najevo, že nos je opravdu zlomený. „Po MS jsem byl v nemocnici tady u nás, narovnali mi ho a snad dali do původního stavu,“ směje se Suchánek. Jenže zas tak jednoduhé to není. „Mám mít 10 dnů klidu, v pondělí mi vytáhnou tyčinku z nosu, která mi to fixuje,“ vysvětluje.

I trenér Dalenu musel dát české opoře pauzu. „Patrik hrál na mistrovství světa opravdu dobře, ale bohužel si zlomil nos. Je to tvrdý chlapík, tak hrál dál. Jenže teď nám bude 2 zápasy chybět,“ lituje kouč Dalenu Jonathan Brolin.

Adrian Zimmermann, Patrik Suchánek a fyzioterapeut Karel Pelikán. Foto: Štěpán Černý

Adrian Zimmermann, Patrik Suchánek a fyzioterapeut Karel Pelikán. Foto: Štěpán Černý

Dalen jede na hřiště Mullsjö, které v aktuální sezoně hraje ve velké formě. Další dva Češi Martin Tokoš i Milan Tomašík budou připraveni, stejně jako Nor Ketil Kronberg. Až na Suchánkův nepříjemný šrám měl trenér Brolin z výkonů svých svěřenců na MS radost. „Ketil je lepší a lepší. Jeho noha už je v pořádku a dostává se do své top formy. Martin Tokoš byl nebezpečný pro všechny soupeře a za MS rozhodně zaslouží pochvalu. Milan hrál stabilně dobře, jak je jeho zvykem,“ zhodnotil trenér Dalenu.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*