Patrik Kieler Patrik Kieler
23. 12. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Kielerův snový víkend: 4 výhry, 10 bodů a debut jako hrom

 



Do extraligy vlétl jako uragán. Ve svém prvním utkání sestřelil mistrovské Vítkovice, v tom druhém zase pomohl přemoci silnou Boleslav. Start snů… Patrik Kieler potvrdil, že je velkou nadějí českého florbalu. A to rozhodně není všechno. Mladý útočník naznačil, že bude i nadále postrachem pro soupeře. Bohemians navíc mají formu a stoupají tabulkou výš. S dravým mládím toho mohou v letošní sezoně dokázat ještě hodně.

Čas 24:19. Kieler trestá zaváhání soupeře a ranou pod víko posílá „klokany“ do vedení. Tuhle chvíli si zapamatuje na celý život. Právě totiž vstřelil svou premiérovou extraligovou branku. Ve třetí třetině pak přidává další gól, Bohemians vítězí na půdě obhájců titulu 5:2 a Patrik Kieler si při své premiéře v extralize připisuje tři body. Obdivuhodný start.

Byl to však jen střípek z toho, co se mladému útočníkovi o uplynulém víkendu vyvedlo. O necelých 24 hodin později totiž stejný počin zaznamenal také v utkání nejvyšší juniorské ligy na půdě Ostravy a Bohemians zvítězili 13:8. A aby toho nebylo málo, zelenobílá jízda pokračovala i o den později na hřišti Vítkovic, kde mladí „klokani“ triumfovali 8:4 a Kieler zaznamenal tradičně tři body za dva góly a jednu asistenci.

Junioři Bohemians však měli po nedělním utkání G2 ligy juniorů naspěch. Rychle naskákali do taxíků, nasedli do vlaku a zamířili směr Praha, aby stihli večerní extraligový duel na Děkance. Na nedostatek herního vytížení si tak mladíci z Bohemky jistě stěžovat nemohli.

Večerní duel s Boleslaví tým z Děkanky překvapivě ovládl 7:5 a talentovaní junioři k němu přispěli nemalou měrou. Dvěma góly se na výhře podílel David Šimek a další extraligovou branku přidal také Patrik Kieler.

Únava na mladých hráčích pražského týmu vůbec nebyla znát. Naopak, po zápase rozdávali úsměvy na všechny strany. „Jsem naprosto spokojený. Důležité je, že jsme s áčkem získali šest bodů. Stoupáme tabulkou výš a já doufám, že to takhle bude pokračovat do konce sezony,“ soustředil se na týmový úspěch hrdina posledních dnů Patrik Kieler.

Určitě si je však vědom, čeho dosáhl. Do extraligy vlétl bez jakéhokoliv oťukávání a od prvních zápasů začal zostra kosit své soupeře. Svůj extraligový debut si juniorský reprezentant mohl připsat už dříve, nedovolilo mu to však zdraví. „Můj návrat vůbec plánovaný nebyl. Byl jsem po operaci kolene a stále jsem s tím měl nějaké potíže. Musel jsem vydržet až do poloviny sezony,“ řekl smířeně.

Na přehnanou zátěž si však nestěžuje. On a dalších šest juniorů muselo zvládnout čtyři zápasy během tří dnů. „Bylo to fyzicky celkem náročné, ale zvládli jsme to a ty výhry máme,“ dodal s úlevou.

Bohemians nejprve přetlačili favorizované Vítkovice. V neděli si pak vyšlápli také na silnou Boleslav. „Věřil jsem, že je dokážeme porazit. Máme sice mladší tým, ale když se semkneme, můžeme dokázat v podstatě cokoliv,“ vyzdvihuje týmovou sílu „klokanů. „Dopředu nás táhli i diváci, atmosféra byla vynikající,“ přiznal.

Na Děkanku v předvánočním čase dorazilo 266 diváků a viděli, jak mladíčci v zelenobílém zdolali výběr hvězd. Kieler se s tím však nehodlá spokojit. „Samozřejmě, že musím nadále na všem pracovat. Nic není dokonalé, neustále musím vše zlepšovat,“ řekl svědomitě.

Kielerův víkend snů:

Pátek, extraliga: Vítkovice – Bohemians 2:5 (2 góly, 1 asistence)
Sobota, G2 liga juniorů: Ostrava – Bohemians 8:13 (2 góly, 1 asistence)
Neděle, G2 liga juniorů: Vítkovice – Bohemians 4:8 (2 góly, 1 asistence)
Neděle, extraliga: Bohemians – Boleslav 7:5 (1 gól)


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*