Tereza Chvátalová nasměrovala ELITE za výhrou dvěma zásahy. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
23. 1. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Doufám, že nás nakopne nemožnost reparátu, říká Tereza Chvátalová

 



Pražské ELITE patří k nepříjemným překvapením probíhajícího ročníku. Tradičně hýřilo ambicemi a po minulé poměrně úspěšné sezoně se čekalo, že bude pokračovat v tažením za elitním kvartetem soutěže. Černožlutý tým ale od začátku ročníku trápí jedno příkoří za druhým a reálně mu hrozí, že se nepodívá ani do vyřazovacích bojů. Jedna z nejzkušenějších hráček týmu, útočnice Tereza Chvátalová, věří, že právě teď, kdy už její tým nemá možnost opravy, zabere a kýženého play off se dočká.

Nový rok navíc začal pro ELITE další komplikací, když podlehlo FBC Ostrava. „Nálada v týmu není špatná. Sice nám tato porážka cestu do play off ještě více zkomplikovala, ale hodily jsme ji za hlavu a soustředíme se na další utkání,“ hodnotí útočnice, která prošla například Bohemians a Děkankou Praha.

Přitom to při pohledu na soupisku nevypadá pro ELITE vůbec špatně: Chvátalová, Kalecká, Jelínková, to jsou všechno zkušené florbalistky, doplněné dravým mládím. „Poměr zkušenosti a mládí u nás není bohužel optimální, takže je někdy dost těžké tým správně usměrnit,“ podělila se Chvátalová o svůj pohled na věc. „Ale naše mladé holky jako Frantíková, Syslová, Jůzová, Nosková a spousty dalších jsou velmi talentované a ambiciózní, takže se rychle učí a už nyní patří mezi kvalitní hráčky,“ dodává.

Problém je podle Terezy Chvátalová občas také v hlavách hráček, které umějí zahrát proti silnějším týmům, ale potenciálu nevyužijí tam, kde by ELITE mělo být favoritem. „Dost často si většina hráček myslí, že to půjde samo a když jsme v roli favorita, chybí nám bojovnost,“ hledá důvody propadu. „Myslím si, že předvádíme pěknou hru, ale naše střelecká nemohoucnost nás trápí a připravuje o body,“ hodnotí dosavadní průběh sezony.

Nyní na ELITE čekají zápasy pravdy, první krok proti Tatranu hráčky zvládly. „Je pravdou, že se cítíme opravdu pod tlakem, už nemáme šanci žádného reparátu,“ dobře ví vytáhlá útočnice. „Plně doufám, že právě to bude konečně klíč k úspěchu a všechna důležitá utkání, která nás čekají, zvládneme,“ burcuje svůj celek. „Naděje žije,“ hlásí odhodlaně.

O víkendu nastoupí ELITE proti nevyzpytatelnému Jičínu. „Bude to velmi těžké utkání, máme obrovskou marodku, nastoupíme bez 5 hráček z prvních 2 formací, sama budu fandit doma, ale věřím, že to zvládneme,“ nepropadá panice. „Věřím, že hráčky které nedostávají tolik prostoru, přesvědčí trenéra o své kvalitě,“ doufá Chvátalová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*