Pardubická radost: Foto: Štěpán Černý Pardubická radost: Foto: Štěpán Černý
24. 1. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Mladá Boleslav padla v Pardubicích! Rozhodla osmá série nájezdů

 



Pardubice si stále více říkají o play off! Východočeši doma porazili Mladou Boleslav 6:5 po nájezdech a svému soupeři zadělali na problémy v boji o druhou příčku tabulky.

Mladá Boleslav přijela do Pardubic bez Petra Novotného, kterému nemohou přijít na jméno domácí fanoušci. Loni totiž lídr Středočechů po souboji s Filipem Bahníkem teatrálně upadl a jeho tým v následné přesilovce dal rozhodující gól.

Tentokrát přijeli mírnit emoce rozhodčí až z Finska. Pro Thomase Ellise a Janneho Sjögrena to byla první zkušenost se zahraničním florbalem a i když hru často kouskovali, nepískali špatně.

Pardubice potřebovaly napravit zaváhání z domácího duelu s Otrokovicemi a snad i proto měly raketový nástup do zápasu. Skóre otevřel už ve 14. sekundě Teichman. Hosté sice brzy skóre otočili, ale do šaten se šlo nakonec za stavu 3:3.

Domácím vyšla druhá třetina, ve které se dokázali dostat i do dvoubrankového vedení. Přesilovková trefa Michala Ďopana, která znamenala vedení Pardubic 5:3, ale donutila Mladou Boleslav k vyššímu úsilí a jelikož Jiří Curney těsně před druhou sirénou snížil na rozdíl jediné branky, bylo zaděláno na drama.

Pardubice se v poslední části začaly soustředit hlavně na obranu a na Výtiska vyslaly jen tři střely. Snad i proto přišel trest – Radek Gwuźdź tři minuty před koncem vyrovnal.

Pardubice nakonec braly bod navíc. Teichman totiž nejdřív sebral Výtiskovi neprůstřelnost při nájezdech a v osmé sérii definitivně rozhodl Jakub Burian.

Sokol PPAS Pardubice – Technology Florbal MB 6:5 SN (3:3, 2:1, 0:1 – 0:0)
Branky:
1. Teichman (Zozulák), 10. Bahník (Krigovský), 17. Teichman (Zozulák), 29. Formánek, 36. Ďopan (Burian), rozhodující nájezd Burian – 3. J. Bouška (Kološ), 9. Kološ, 18. Curney (Mátl), 39. Curney (Jelínek), 58. Gwuźdź (P. Bouška). Rozhodčí: Ellis, Sjögren (Fin.). Vyloučení. 1:1. Využití: 1:0. Diváci: 370.

Hvězdy zápasu
*** Ivo Teichman
** Zdeněk Tvrdý
* Jiří Curney

Pardubice

Tvrdý 4

Brychta 2, Ďopan 3
Oubrecht 3, Lisa 2
Škeřík 2, Šťastný 2

Burian 3, Teichman 4, Zozulák 3
Janeček 2, Bahník 3, Krigovský 3
Formánek 3, Krajcigr 3, Němeček 2

Mladá Boleslav

Výtisk 2

Jelínek 3, Křenek 3
Novák 2, Gwuźdź 3
Kadlec 2, Kroupa 2

Curney 4, Chroust Tom. 3, Chroust Tad. 3
Kološ 4, Bouška J. 3, Bouška P.3
Salát 2, Mátl 2, Rožnovják 2

Hodnocení hráčů:
5 – supertřída, 4 – velmi dobře, 3 – dobrý výkon, 2 – nevýrazný, 1 – špatný


Autor: red



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*