Tatran, Marek Vávra, Vítkovice Tatran, Marek Vávra, Vítkovice
25. 1. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Marek Vávra zničil 4 góly Vítkovice! Ostrava porazila Chodov

 



Tatran je zpátky! Po 2 porážkách po sobě smetl na domácí půdě Vítkovice 8:2 a díky včerejšímu zaváhání Mladé Boleslavi se osamostatnil v čele extraligové tabulky. Pět bodů ve šlágru 17. kola zaznamenal útočník Střešovic Marek Vávra.

Tatranu to v poslední době s Vítkovicemi moc nešlo. Po loňské prohře v Superfinále podlehli Střešovičtí i na podzim na Dubině. Tentokrát to ale mistrovi odvedli. Vítězství 8:2 režíroval 4 góly Marek Vávra.

I když byl Tatran tentokrát bez trenéra Jiřího Jakoubka, jenž je na stáži ve švédském Dalenu, a tým vedl ze střídačky Milan Fridrich, po 1. třetině bylo hotovo. Takovou kanonádu hosté z Vítkovic asi nečekali. Pět gólů během úvodních 20 minut určilo ráz zápasu. Marek Vávra se sice na hřišti spíš jen nenápadně potuloval, ale když dostal střeleckou nabídku, nekompromisně skóroval.

Vítkovice v prostřední části brankostroj zastavily. Těsně před koncem třetiny dali hosté i první gól.

Jenže posledních 20 minut opět patřila Tatranu a Marku Vávrovi, který přidal další 2 góly. Střešovice díky jednoznačnému vítězství opět zvýšily náskok v čele tabulky, druhá Mladá Boleslav ztrácí 3 body, Vítkovice udržely 3. místo.

Martin Šimek 7 body zdemoloval Otrokovice! „Klokani“ od začátku kráčeli za vítězstvím a nakonec svému sokovi uštědřili debakl 12:5. Hosté navíc korigovali výsledek až v poslední třetině, kdy už bylo o výhře domácích rozhodnuto. Bohemians tak pokračují v úspěšné jízdě. Nyní mají stejný počet bodů jako 3. Vítkovice!

Ostrava zaskočila Chodov a dostihy o postup do play off pokračují. Tým z Jižního Města nepodal dobrý výkon, čehož domácí využili. Klíčovou 3. třetinu ovládli 4:2 a připsali si těsné vítězství 7:6. Hostům k vítězství nepomohl ani hattrick Patrika Dóži. Ostravané v tabulce díky lepšímu skóre předskočili 8. Pardubice a navíc mají zápas k dobru.

Právě Pardubičtí si včera připsali překvapivou výhru v prodloužení nad Mladou Boleslaví, a připravili tak svého soupeře o cenné body, které budou Středočechům v boji o 1. příčku chybět. Zápas mezi Spartou a Vinohrady se uskuteční až 5. února.

Výsledky 17. kola extraligy:

PARDUBICE – MLADÁ BOLESLAV 6:5P
OSTRAVA – CHODOV 7:6

BRNO – LIBEREC 3:2
TATRAN – VÍTKOVICE 8:2
BOHEMIANS – OTROKOVICE 12:5
SPARTA – VINOHRADY 5. 2.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*