Miroslav Janovský. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz Miroslav Janovský ukázal, že hráčkám věří. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
2. 3. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Švédsko ve skupině je výhra, soudí Janovský. Cesta do finále MS má být snazší

 



Trenér české reprezentace žen se v pondělí dozvěděl velmi příjemnou zprávu. Na mistrovství světa se jeho tým už v základní skupině střetne s favorizovaným Švédskem.

A je to prý opravdu první vítězství. „Tímhle losem jsme tak trochu vyhráli jeden minizápas,“ soudí Janovský. „Tím, že máme Švédsko ve skupině, bychom se mu měli vyhnout v semifinále, takže za mě je to super,“ říká trenér reprezentace.

Týmy Lotyšska a Německa by podle něj neměly být žádnou větší komplikací. „Nejsem alibista, takové týmy musíme porážet. Nevýhoda možná je, že je nikdy moc nevidíme a moc s nimi nehrajeme. Pokud je ale naším cílem finále mistrovství světa, musíme je přejet,“ říká Janovský.

To, že se losování světového šampionátu organizačně moc nepovedlo, mrzí i českého kouče. „Nesledoval jsem ho. Ale pokud dali tým do jiného koše, považuju to za hodně nepříjemný lapsus. Taková událost to losování rozhodně znevažuje,“ myslí si Janovský.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*