Radek Gwuźdź rozhodl první utkání semifinálové série s Brnem. Foto: Facebook Radka Gwuźdźe. Florbalista - kulturista Radek Gwuźdź sice dnes skóroval, přesto jeho Boleslav ztácí a bude odvracet vyřazení.
28. 3. 2015 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Buldoky sestřelil „Arnie“ Gwuźdź, Vítkovice se radují po nájezdech

 



Mladá Boleslav si podle očekávání připsala premiérové vítězství v semifinálové sérii. Brno ovšem vítěze základní části pořádně potrápilo, o vítězi rozhodl až v prodloužení domácí svalovec Radek Gwuźdź. Bitva mezi Tatranem a Vítkovicemi dospěla dokonce až do nájezdů, v nichž byli úspěšnější obhájci titulu.

Buldoci nastoupili proti velkému favoritovi bez bázně. Mladý bek Moravanů David Hrazdíra vstřelil ve 4. minutě nejen premiérový gól série, ale také svůj vůbec první zásah v mužské extralize. Záhy sice srovnal boleslavský Tomáš Kadlec, do konce třetiny však poslal Brňany zpět do překvapivého vedení Luděk Ondráček.

Zkušený útočník se prosadil i v závěru druhé třetiny a s Boleslaví to vypadalo zle. Před přestávkou však zvládl v přesilovce snížit Pavel Bouška a po ní přišly chvíle Jiřího Curneyho. Černovlasý kanonýr potvrdil, že je po odchodu Matěje Jendrišáka pravděpodobně nejlepším hráčem AutoCont extraligy a dvěma góly otočil skóre.

Když už to vypadalo, že si domácí dojdou pro očekávané vítězství, vrhli se do protiútoku Petr Kadlec s Davidem Coufalem a druhý jmenovaný vystřelil Brnu prodloužení. Na konci třetího dějství byl však vyloučen dvougólový střelec Ondráček a tato situace se nakonec ukázala jako rozhodující. Polovinu přesilovky si totiž Boleslav přenesla do nastaveného času a v něm Filipa Kejíka prostřelil Radek Gwuźdź.

Brno bylo Mladé Boleslavi v úvodním duelu velmi důstojným soupeřem, nakonec však podobně jako ve čtvrtfinálové sérii s Bohemians prohrálo první zápas na venkovním hřišti po prodloužení.

_____

Ani tříbrankový náskok nestačil Tatranu k tomu, aby v hale na Vinohradech vybojoval první vítězství proti Vítkovicím. První branku televizního zápasu sice vsítil po parádním sólu Robina Žydela Jan Šebesta, zanedlouho však vyrovnal střelou tahem Filip Ullmann a na začátku druhé třetiny poslal Tatran do vedení Jakub Gruber.

Ve třetí třetině Tatran nejprve vedení navýšil. Geniální nahrávku veterána Martina Richtra uklidil do branky Miroslav Mayer, a když se prosadil i kapitán Marek Deutsch, vypadalo to na jasné vítězství pro domácí. Vítkovice ale zbraně nesložily. Na dvougólový rozdíl snížil Lukáš Hájek, kontaktní gól přidal po velké chybě Kafky Marek Bräuer a vyrovnání obstaral z dorážky úvodní střelec zápasu Šebesta.

V prodloužení Střešovičtí nevyužili ani přesilovou hru po vyloučení Lukáše Pešata, vítěze tak musely určit až samostatné nájezdy. Domácí matadoři Fridrich, Richter ani Natov neuspěli, zato hostující mladíci Jankulár a Delong mířili přesně. Ve čtvrté sérii se k nim přidal i Lukáš Řezanina a definitivně tak rozhodl o prvním bodu v sérii pro Vítkovice.

Výsledky 1. zápasů semifinále:

MLADÁ BOLESLAV – BULLDOGS BRNO 5:4p
TATRAN STŘEŠOVICE – VÍTKOVICE 4:5n


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*