Chodov je jednu výhru od Superfinále. Foto: Vlaďka Zoubková
29. 3. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vysoké návštěvy viděly dvě výhry Herbadentu a dvě prodloužení

 



Extraliga žen o víkendu odstartovala semifinálové boje. Roli favoritek potvrdily hráčky Herbadentu, které dvakrát přemohly Bohemians, byť zelenobílé hráčky především v neděli srdnatě vzdorovaly. V Ostravě se dvakrát prodlužovalo a všemi očekáváná série mezi Chodovem a Vítkovicemi je po prvním hracím víkendu vyrovnaná. Pozitivem je velký zájem diváků.

Herbadent začal v sobotu jasně, ve 12. minutě vedl 3:0 a Lucia Košturiaková, mající prsty ve všech brankách ukazovala, že její forma nemá daleko k přívlastku „životní.“

Slovenská útočnice přidala ještě čtvrtou branku, jenže poté se dvakrát prosadily hráčky Bohemians a snížily na 4:2. Na konci páté desetiminutovky dostala zelenobílé na dostřel Veselá, rovněž hráčka, která prožívá velký florbalový koncert. Vzápětí se ale trefila Slavíková a výhru pojistila Čapková.

Na slova Markéty Šteglové, která předvídala, že semifinále rozhodně nebude pro favoritky procházkou růžovou zahradou naplno došlo o den později. Herbadent zvítězil 7:6, když k rozhodujícímu trháku nasadil až 49. minutě. Chelstowska s Veselou ještě dokázaly dostat Bohemku do kontaktu, ale kýženého vyrovnaní se hosté nedočkali.

Herbadent si tak oddechl. „Dnes se hrálo divácky atraktivní utkání, jsme rádi, že jsme dali o jeden gól více,“ ulevilo se Tomáši Kodišovi. „Úžasný zápas, plný osobních soubojů a krásných akcí, který bohužel rozhodly naše dvě hráčky, které udělaly fatální chyby v rozehrávce a díky tomu nám soupeř odskočil a vyhrál druhé utkání,“ hodnotil Michal Jedlička.

Druhý souboj titánů se odehrával v Ostravě. V sobotním utkání se Chodovu dlouho nedařilo, první dvě třetiny nebyl ve své kůži, ale na začátku třetí části bleskově dorovnal skóre, toho času nepříznivé po dvou brankách Ratajové a rovněž na gól Šponiarové nalezla odpověď Klímová.

Kontroverzní moment přišel se závěrečnou sirénou, se kterou poslala míček za Kubíčkovou Urbánková, z odposlechu až po jejím zazvonění. Chodovské hráčky už začaly oslavovat výhru, avšak sudí rozpažil. V prodloužení tak nakonec zafungovalo pravidlo „neproměníš – dostaneš“, když Hana Sládečková využila přesilovou hru, přičemž ještě za stavu 3:3 měl Chodov dvě přesilovkové příležitosti v posledních minutách třetí třetiny.

V neděli to byli domácí, kdo měl míček více na hokejkách, Pražanky hrozily především z brejků. Vítkovice dokázaly hned čtyřikrát smazat jednobrankové manko – dvakrát zásluhou Kataríny Klapitové – a za stavu 4:4 se tak muselo opět rozhodnout v prodloužení. Tentokráte se radoval Chodov, když Eliška Křížová prostřelila Lenku Kubíčkovou.

Kouč Vítkovic Jiří Velecký ví, že série bude ještě dlouhá. „Potvrzuje se, že série bude vyrovnaná a budou rozhodovat maličkosti. Mnohé holky se ale musí zvednout, chytit a začít si být sebou jistější a klidnější,“ uvedl. „Do dnešního zápasu jsme vstoupily mnohem lépe a po jeho většinu jsme byly, troufám si tvrdit, mírně lepším týmem,“ hodnotila trenérka Chodova Michaela Marešová.

První semifinálový víkend opět táhl. Loni jej dohromady navštívilo 588 diváků, letos o čtyři méně.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*