Dan Folta. Foto: facebook Panthers Otrokovice. Dan Folta. Foto: facebook Panthers Otrokovice.
17. 4. 2015 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Dan Folta končí v Otrokovicích! Minimálně rok si od florbalu odpočinu, říká

 



Florbalisté Otrokovic se sice dokázali udržet v extralize, nyní je však zasáhla citelná rána. Pro příští sezonu budou muset najít náhradu za Daniela Foltu. Ten v Otrokovicích končí jako trenér i jako předseda klubu.

38letý kouč a někdejší zkušený florbalista už po úspěšné záchranářské sérii s Libercem naznačil, že intenzivně zvažuje své další působení u týmu Panterů. Nechával si dost času na rozmyšlenou, necelý měsíc poté, co jeho týmu skončila sezona, už má ale jasno. A otrokovické určitě rozesmutnil. „Bohužel, pracovní a rodinné povinnosti mi už nedovolí tu dál působit a dojíždět z Ostravy,“ uvedl Folta pro Zlínský deník.

Na jeho rozhodnutí mělo vliv také to, že se stal na začátku sezóny šéfem multifunkční sportovní haly ve Frýdku-Místku. „Dostal jsem pracovní nabídku, která se nedala odmítnout a naplňuje mě,“ přiznává.

Bývalý reprezentant a opora Vítkovic si chce teď dát od florbalu delší čas pauzu. „Cítím to tak, že si minimálně rok od florbalu odpočinu,“ říká Folta, který však zároveň nevylučuje, že by některému klubu externě vypomáhal formou konzultací. O tom, kdo ho nahradí na pozicích předsedy oddílu a trenéra extraligového A týmu, se rozhodne v nejbližších dnech.


Autor: David Máčala, Dominik Hrubý



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*