Jedna branka Hany Sládečkové nestačila, za to Nina Rantala (0 + 2) se mohla radovat. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
24. 4. 2015 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Škoda začátků třetin, Češky podlehly Finkám 2:3

 



První utkání na turnaji série EuroFloorball Tour ve švýcarském Willu mají za sebou české florbalistky. Po velké bitvě podlehly Finkám 2:3, když se jim především ve třetí třetině nepovedlo územní převahu vyjádřit brankami. Problémem byly rovněž úvody třetin, ve kterých se dvakrát prosadila Eliisa Alanko.

Vyplatilo se být na svém místě včas: už po devatenácti sekundách potrestala chybu v české rozehrávce Eliisa Alanko, za dalších 21 vteřin ale srovnala Sládečková. Vítkovická útočnice využila úspěšného presinku Mlejnkové vůči Eskelinen.

Poté se hra uklidnila, aktivnější byly Češky a především druhá formace si dokázala tvořit zajímavé možnosti. Jednu takovou nevyužila Jarolímová, která nenašla mezeru mezi nohama Laury Loisy.

Do vedení tak šly Finky, protože Elina Kujala s Mirou Wickman předvedly na začátku 9. minuty ukázkové využití situace 2 na 1. Finky byly v druhé polovině úvodní třetiny lepším celkem a do šaten si odnesly zasloužené vedení.

Druhá perioda začala nepříjemným českým déja vu, tentokráte totiž trvalo Eliise Alanko jen sedmnáct sekund, než využila další chybu našich hráček. Finky vstoupily do prostřední části velmi dobře a své snažení mohly korunovat v přesilové hře, jenže, přes poměrně velký tlak, vyloučení Paulovičové brankou nepotrestaly.

Ke slovu se tak dostaly Češky: na 2:3 snížila dobře umístěnou ranou Urbánková a byly to hráčky v červených dresech, kdo udával v druhé polovině periody tempo utkání. Bohužel ale bez gólového vyjádření.

Třetí třetina už se změnila v dobývání finské poloviny hřiště. Nebezpečné byly opět především Jarolímová s Mlejnkovou, které ve druhé formaci doplňovala Paulovičová místo Sládečkové.

Paradoxně si ale největší šanci poslední periody vytvořily pět minut před koncem Finky, když v souboji s Urbánkovou získala míček Rantala a řítila se na Horňákovou. Češkám k vyrovnání nepomohla ani minutová power play.

Česko – Finsko 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Branky a asistence: 1. a 21. Eliisa Alanko (na obě Rantala) a 9. Wickman (E. Kujala) – 1. Sládečková (Jarolímová) a 30. Urbánková (Vojáčková).
Vyloučení: 1:0. Bez využití. Rozhodčí: Brändle, Niederman (Švýcarsko) Diváci: 214. Nejlepší hráčky: Anet Jarolímová – Nina Rantala.

Sestavy
Česko: Horňáková – Bachmaierová, Koníčková, Leierová, Ratajová, Halfarová, Čapková – Vojáčková, Hubáčková (15. Krupnová), Urbánková – Jarolímová, Mlejnková, Sládečková (41. Paulovičová), do 40. Veselá, L. Pilíková, Paulovičová, od 33. navíc Enenkelová, Hubáčková a T. Pilíková. Trenéři: Miroslav Janovský a Lenka Bartošová.

Finsko: Loisa – Kauppila, Mertsalmi, Eskelinen, Kippilä, Arkkila, Ukkonen, Karjalainen – Rantala, Ella Alanko, Eliisa Alanko – E. Kujala, Wickman, K. Kujala – Hannonen, Lirki, Karonen – V. Kauppi a Luomaniemi. Trenéři: Marko Paju, Timo Suonpää a Markus Huhtimo.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*