12. 5. 2015 Superliga (20) KOMENTÁŘŮ

Zahalku střídá Pazdera! Mladá Boleslav od něj čeká rozvoj mladých hráčů

 



Finalista posledního ročníku extraligy, klub Technology Florbal MB, oznámil, že novým koučem A týmu bude Jan Pazdera, který naposledy v nejvyšší soutěži působil v klubu Sokol Královské Vinohrady. Pro Pazderu se jedná o novou výzvu. Namísto záchrannářských prací ho nyní čeká boj o titul v jednom z nejambicioznějších českých klubů.

S dosavadním koučem Sokola Královské Vinohrady se boleslavský klub dohodl na dvouleté spolupráci. Jan Pazdera utvoří tandem se stávajícím kondičním trenérem Martinem Vokounem. „Honzu Pazderu vnímáme jako velmi perspektivního a ambiciózního trenéra. Jeho doménami v minulosti byly precizní taktická příprava týmu a výborná práce s talentovanými hráči. Věříme, že pod jeho vedením dojde k markantnímu rozvoji našich mladých hráčů, ale i těch zkušenějších,“ uvedl v tiskovém prohlášení generální manažer Technology Florbal Mladá Boleslav Tomáš Pacák.

Jan Pazdera v uplynulých dvou sezonách vedl Sokol Královské Vinohrady. Nejprve s týmem postoupil do AutoCont extraligy a v právě skončeném ročníku se Vinohrady v nejvyšší soutěži zachránily. Předtím byl Pazdera dlouhé roky spjatý s pražským Future, kde prošel pozicemi hlavního trenéra juniorů, mužů i šéftrenéra mládeže.

„Vinohrady pro mne byly srdeční záležitostí. Během dvouletého působení jsem si ke klubu a jeho lidem vytvořil výborný vztah. Trénovat v Mladé Boleslavi je však pro mne obrovskou výzvou, kterou jsem se rozhodl přijmout. Mladou Boleslav považuji za jeden z nejsilnějších klubů v České republice. I na základě jednání s Tomášem Pacákem jsem pochopil, že klub chce dělat florbal na vysoké úrovni, což se potkává s mojí filozofií,“ řekl Jan Pazdera.

V novém klubu se Pazdera potká s několika svými bývalými svěřenci. Ve Future vedl bratry Chrousty nebo gólmana Výtiska.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Max napsal:

    Ty brďo! Tak to koukám! Držím palce Honzo!

  • def napsal:

    Je videt, ze Boleslav pritahuji treneri s malo vlasama

  • Meloun napsal:

    Nemuzu hrat.

  • Čenda Pazdera napsal:

    Tak to budu hrát konečně na pravo. Snad se postará aby mi do půllitru gambáče lili půllitr gambáče a né dešťovky.

  • TROLOL napsal:

    A kde vlastně Boleslav má ty mladý hráče? To zase budou přitahovat nový?

  • Ondísek napsal:

    Škoda, že nemůžu hrát, se mnou a s pazdičem by bolka byla nezastavitelná 🙁

  • Marťas napsal:

    Jeden z těch mladých hráčů mohl být Ondra Bachtík. Curney+Pazdera+Bachtík neumím si představit jakým způsobem by je dokázaly ostatní týmy zastavit.

  • Ronyk napsal:

    Já myslel,že jim šlo o titul (důvod proč odešli Zahálku) a ejhle ono jim jde o rozvoj hráčů, p. Pazdera si natluče si ústa .

  • Standa napsal:

    To von Honza Pazdera určitě rozvine mládé hráče atd. … ale nějak si nejsem jistý, zda si dokáže udělat respekt u hráčů té „staré“ generace – Novotný, Bouška, … .

    Otázkou pro mne je, z jakého důvodu odešli nebo byli odejiti předchozí trenéři?

    … až se majiteli klubu bloknou 2-3 top hráči, že po nich Pazdera křičí (a to von křičet umí ), že se s ním nedá domluvit … teprve pak, si troufám říct, se uvidí politika a směr klubu. :o)))

  • Juan napsal:

    Kde vezmou mladé hráče? Jedna varianta přímo visí ve vzduchu, pokud by se z manažerského hlediska dobře zvládlo, aby Pazdera vyhrál dostihy o reprezentaci juniorů, cesta mnoha mladých talentovaných hráčů do Boleslavy by najednou byla mnohem širší.

    • michal kratejl napsal:

      Bohuzel Bachťu uz jim vyfoukl Chodov..

      • Štěpič napsal:

        Přestaňte tady prudit s tím Bachtíkem.Hrál jsem proti němu (Náchodu) dva zápasy G2 a nic moc. Také jsem ho zažil na jednom tréningu juniorské repre a to byla bída. Ten vůbec nepochopil co po něm trenéři chtějí.To,že napálí balónek 5x za sebou do blokujícího hráče to z něj nedělá hráče už vůbec ne pro repre. Kdo tam však stál za pozornost a o koho jsme se museli více starat to byl Mědílek.
        Tak asi tak………..

        • Pepa Blecha napsal:

          Naopak, to z něj dělá rozdílovýho hráče. Ví dobře, že ho trefil, ale zkusí to znova dokud se nenaučí vždy prostřelit ten blok. Evidentně si tenhle sport nepochopil ty.

          • Štěpič napsal:

            Bože ty jsi trotl. To má jako do toho bloku prostŕílet díru?
            Jinak tenhle sport začínám pomalu chápat a předemnou vysí bronzová placka z MS. Až ho pochopím dokonale tak nebudu hrát florbal v Praze ale ve Švédsku.

          • Čeština Über Alles napsal:

            Štěpič ty budeš docela koumák co? Nevím co ti vysí, ale když jsi z tý Prahy, tak ti budu věřit, že to je medaile.

          • Štěpič napsal:

            Jo

  • Alex napsal:

    Pazdera leze tam kde mu to není zapotřebí.Mafiáni Novotný s Bouškou mu to dají brzy najevo.
    A mladí? Ty si budou maximálně trénovat někde v koutku nebo za mantinelem aby hvězdám nepřekáželi.Do zápasů se stejně nedostanou,maximálně to odsedí na lavičce mezi náhradníky.
    Před sezónou zase nakoupí nějaké osvědčené profesory a jede se dál.
    Bolka měla velmi slušnou juniorku ale nevím kde končí ti opravdu dobří hráči po dovršení 19 let.Byli tam talenti kteří prošli juniorskou reprezentací a v zápase A-mužstva jsem je nepostřehl ani mezi náhradníky.Přitom mne,jako fanouška by zajímala konfrontace těchto mladých kluků se zkušenými matadory.

  • Pavel Doubek napsal:

    To je nějaký slabý, kde jsou všichni ty hejtři? Sem teda čekal trochu lepší přivítání pro Pazdiče v Boleslavi. Už ten florbalák neni to co bejvával..

Napsat komentář

*