Radek Valeš. Foto: FBC Liberec Radek Valeš. Foto: FBC Liberec
25. 5. 2015 Superliga (10) KOMENTÁŘŮ

Valeš je frajer! Zůstávám v Liberci, je potřeba ho vrátit zpět, říká

 



Měl čtyři nabídky do extraligy. Ani na jednu z nich ale nekývl. Radek Valeš zůstane v Liberci a bude chtít vrátit svůj klub zpátky do elitní společnosti. Možná tím přijde o kontakt s národním týmem, ale to pro něj v současné době není rozhodující.

Dvacetiletý mladík si na sebe vzal úkol, kterému by se možná spousta lidí radši vyhnula a odešla by za lukrativnější nabídkou. Radek Valeš ale ukázal, že je srdcař. Moc dobře si uvědomuje, jak to jde v Liberci s florbalem z kopce a doufá, že i díky jeho přístupu věci naberou správný směr.

„Je to tak, definitivně zůstávám v Liberci, rozhodl jsem se nedávno. Řekl jsem si, že to nemá cenu oddalovat a bylo to,“ říká zcela jasně. „K rozhodování kam jít byly nejdůležitější dvě věci. Zaprvé to, že 1. liga může být takový restart florbalu v Liberci. Věřím, že se jisté věci změní a toho bych chtěl být součástí. Druhým důvodem je to, že tým bude stejný, ne-li daleko silnější,“ věří Radek Valeš

Před dvěma týdny prozradil, že musí svůj názor probrat s jedním člověkem, kterému naprosto důvěřuje. „Ano, mluvil jsem s Lukášem Nesměrákem. Řekl mi svůj názor a jen mě v tom mém utvrdil,“ vysvětlil své rozhodování.

Chodov, Vítkovice i Mladá Boleslav tak postupně jednání s šikovným dlouhorukým florbalistou ukončily. Nakonec se ukázalo, že největší šanci měly Pardubice. „Ale už ani ty nejsou možností. Nabídka byla celkem zajímavá, ale jednoduše bych se chtěl věnovat tréninku. Chtěl bych se posunout přes ten rok fyzicky, kondičně. Být daleko lépe připravený než teď. Studium na škole v Liberci mi to dokonale usnadňuje,“ vypráví Radek Valeš. Sám ví, že potřebuje nabrat pár kilo.

Před dvěma roky ho na mistrovství světa juniorů vybrali do All Stars týmu a snad i díky skvělým výkonům v reprezentaci mladíků si řekl o dres národního týmu. Jen těsně ho minula pozvánka na MS dospělých v Göteborgu a možná se mu mohla houpat na krku bronzová medaile. Teď bude reprezentace ještě dál. „No… Chápu, že cesta do reprezentace je z 1. ligy takřka nereálná. Ale věřím, že za rok jsme s Libercem zpátky, já budu daleko lepší než teď a bude zase důvod, abych se tam ukázal. Ale to bude pouze na mě,“ říká Radek Valeš.

Málokdo by tuhle výzvu přijal, ale tenhle odvážný mladík má jasno: „Je potřeba vrátit Liberec tam, kam patří.“


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • moc dobrý napsal:

    Radku, jsi dobrý kousek…. Kéž by takto přemýšlely i Vaše ženy….

  • Liberec napsal:

    Rozhodnuti zajimave a urcite obdivuhodne. Nicmene Liberec behem sveho pusobeni v extralize, na hristi zrovna nepredvadel ze by do ni patril.

  • Jindra napsal:

    Timhle se, bohužel, zahrabe.

  • Ondísek Kozák napsal:

    Proč nenapíšete že jsem taky frajer? Odcházím pozvednout úroveň florbalu do Irska, ale na to všichni kašlete! Přitom je to daleko větší odvaha než zústat v Libe 🙁

  • Martin napsal:

    To ve florbale fakt existuje? Lukrativni nabidka?

  • Paci napsal:

    Radku, pokud ses definitivně rozhodl, nemám cenu více psát, ale pokud ještě existuje nějaká šance hrát v příštím roce extraligu, vem rozum do hrsti! Liberec byl, je a bude, ale Ty si šlapeš po štěstí a ve Tvém věku i po důležitých krocích ve Tvé kariéře …

Napsat komentář

*