Eliška Kuchyňková prožila velký skok. Ze druhé ligy až do Superfinále. Foto: Jaroslav Klein
12. 6. 2015 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Herbadent jedná o Kuchyňkové, jisté je setrvání Amandy Nordin

 



Vicemistrovský kádr Herbadentu neopustí obránkyně Amanda Nordin. Švédka získala v Praze práci, a tak je možné, že zůstane hned několik let. Vedení klubu by také rádo udrželo brankářskou jedničku Elišku Kuchyňkovou, která v Herbadentu hostovala z ELITE. Podle trenérky Markéty Šteglové je jednání na dobré cestě.

Dlouhodobější setrvání Amandy Nordin je plánované, první Švédka v české extralize si Prahu oblíbila a když se poslední den přestupového termínu vrátila po půl roce do Herbadentu, tak Markéta Šteglová avizovala, že se nemusí jednat o krátký pobyt. „Věděli jsme delší dobu, že Amanda chce zůstat. Získala tady práci, takže u nás bude působit,“ řekla webu Florbal.cz.

Časový rámec úplně jasně daný není. „Nevím, jestli to bude rok nebo tři, každopádně je jisté, že příští sezonu Amanda odehraje v Herbadentu,“ dodala. Pětadvacetiletá Nordin si v loňské sezoně připsala ve čtrnácti utkáních tři asistence.

Jasněji je také o osudu brankářky Elišky Kuchyňkové, která se po příchodu z rezervního týmu ELITE stala jedničkou mezi tyčemi. „Zájem na pokračování je oboustranný, Elišku chceme,“ říká trenérka týmu. „Zatím jsme měli s ELITE jedno setkání. Jejich přístup je vstřícný, takže věřím, že se domluvíme,“ uzavřela Markéta Šteglová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • komentar napsal:

    To nemá Herbadent na lepšího golmana?

  • old boy napsal:

    Myslím si, že Herbadentské juniorské duo Eliška Kuchyňková – Karolína Červová si v extralize vedlo velmi dobře, důkazem je i 4. resp. 5. příčka v žebříčku hddnocení brankářek. Pokud jim vydrží zdravíčko, ještě s ohledem na svůj věk výkonostně porostou.

Napsat komentář

*