Michal Deus. Foto: Štěpán Černý Michal Deus. Foto: Štěpán Černý
23. 6. 2015 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Skončí Deus ve Vítkovicích? Hledáme nejlepší řešení, připustil šéf klubu

 



Další extraligový trenér s největší pravděpodobností končí! Vítkovice podle neoficiálních zpráv ukončily spolupráci s Michalem Deusem. S mužem, který v roce 2014 vyhrál mistrovský titul a letos dovedl tým „jen“ do extraligového semifinále. Nástupce zatím není známý.

Několikanásobný mistr extraligy by rád přivedl na svou střídačku Dana Foltu, jenže ten na nabídku nekývl.

Pozice Michala Deuse byla navzdory dvěma solidním sezonám nejistá. Mladému trenérovi byl vyčítán malý progres a podle informací serveru florbal.cz je za jeho odchodem zřejmě i tlak skupiny hráčů, která by ráda viděla změnu.

Michal Deus už zprávu o ukončení spolupráce ve Vítkovicích vyslechl a sám potvrdil, že o svém konci věděl už delší dobu. Ale věci možná ještě naberou jiný spád. „Nechci to zatím komentovat. S vedením oddílu budeme mít ještě sezení,“ sdělil našemu webu.

Vítkovice už oslovily několik zkušených trenérů, kteří v minulosti s florbalem v Ostravě zaznamenali velké úspěchy. Ideální volbou by byl Dan Folta, který na konci minulé sezony skončil v Otrokovicích. Ten si ale chtěl dát florbalovou pauzu a navíc ho limituje náročné zaměstnání.

Další možnou variantou je přesun Tomáše Martiníka od týmu juniorek k mužům. Neúspěšné námluvy už proběhly u Roberta Segeťi, který v minulosti působil u konkurenčního FBC Ostrava. „Dostal jsem nabídku, ale odmítl jsem,“ vysvětlil.

Nabízí se ještě návrat Radomíra Mrázka, ten se však k situaci staví ultimativně. „Rád se vrátím a klidně budu trénovat zadarmo. Ale celé vedení Vítkovic musí pryč,“ sdělil serveru florbal.cz.

Ani faktický šéf klubu Tomáš Krásný nechtěl nastalou situaci více komentovat. „Michala Deuse jsme zatím neodvolali,“ tvrdí. „Nyní hledáme nejlepší možné řešení,“ dodal.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • Adam napsal:

    Malý progres? Když vyhrál titul, tak ho vedení plácalo po zádech, no jo jsme v Česku…

  • Erik napsal:

    v poslední době je třeba mnohé „informace, které odněkud získal florbal cz“ začít brát hodně s rezervou…

  • ja napsal:

    HA HA Mráza a něco zadarmo tak to je vtip dne !!!!! Ten který by chtěl dělat poradce po telefonu Bolce a nejlepe i Brnu a nechat si za to zaplatit !!!!!!!! HA HA

Napsat komentář

*