Radomír Maleček má novou asistentku v podobě bývalé kapitánky týmu Sarah Cattaneo (s číslem 22). Foto: Adrian Rieben
6. 7. 2015 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Příští sezonu Superfinále, zavelel Maleček. Na zteč získal dvě Slovenky

 



Radomír Maleček si ve své druhé sezoně na lavičce švýcarského celku Wizards Bern Burgdorf nastavil laťku poměrně vysoko, když se mu povedlo umístit se spolu se svými svěřenkyněmi na čtvrtém místě. To mu ovšem nebrání v tom, aby v následujícím ročníku myslel ještě výš. Stanovenou metou je Superfinále, ke kterému má pomoci jednak Kristýna Horňáková v brance, ale také slovenské obránkyně Katarína Klapitová s Alžbetou Ďuríkovou.

K ruce bude mít dnes již bývalou kapitánku týmu Sarah Cattaneo, která ukončila hráčskou kariéru a začala Malečkovi asistovat. „Zná systém, kterým se budeme chtít nadále prezentovat,“ říká Radomír Maleček.

Chce využít rovněž toho, že v realizačním týmu bude mít ženu. „Očekávám, že s ní budou hráčky mluvit. Někdy mají strach za mnou přijít, z čehož vyplývají problémy. I proto si myslím, že se jedná o nejlepší variantu,“ přidává další úhel pohledu.

V bráně by se nadále měl spoléhat na Kristýnu Horňákovou, která ale měla podmínku, aby jí klub našel zaměstnání. „Práci pro ni máme, takže by měla zůstat,“ informuje bývalá opora FBC Ostrava.

Jisté jsou naopak příchody dvou slovenských reprezentantek, dvojnásobné slovenské mistryně Alžbety Ďurikové z Tvrdošína a vítkovické Kataríny Klapitové. „Katarínu jsem párkrát viděl a myslím si, že přinese konkurenci do obrany. A zcela určitě se nebude bát rozehrát míček dopředu,“ popisuje Maleček.„Vzhledem k jejímu studiu se pro nás jedná o nejlevnější variantu, mohla skončit také v Red Ants,“ prozradil úspěšný kouč.

Klapitová bude studovat v Lucernu, zhruba sto kilometrů od Burgdorfu. „Školu má zaříznou do února. Pokud se jí bude dařit, tak by chtěla zůstat,“ informuje Radomír Maleček. Nebojí se, že to loňská česká šampionka časově nezvládne? „Zvládat to bude úplně v pohodě, školu bude mít tak 2 – 3x týdně. Ve zbytku času si bude moct něco vydělat,“ je pevně přesvědčen.

Se svým týmem, který navíc posílí také švýcarská reprezentační útočnice Brigitte Mischler, si nedává malé cíle. „Ambice jsou ty nejvyšší, účast v Superfinále,“ vyhlásil bojovně. „Vede tam dlouhá cesta, ale myslím si, že jsme na tom ještě o něco lépe. Nicméně se to samozřejmě ukáže až později,“ zakončil Radomír Maleček.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*