Daniela Frantíková (s číslem 14) je jednou z hráček, které mění ELITE za Chodov. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
8. 7. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov posílí trio z ELITE. Mohou být oporami, věří trenérka

 



Florbalistky Chodova vítají ve svých řadách první posily. Letošní mistryně získaly hned tři hráčky konkurenčního ELITE, a to Danielu Frantíkovou, Terezu Syslovou a Adélu Jůzovou. Všechny tři florbalistky s týmem absolvují letní přípravu a v novém dresu se představí na nadcházejících Prague Games.

Z přestupujícího tria je veřejnosti asi nejvíce známa Frantíková, v minulé sezoně druhá nejproduktivnější hráčka ELITE za Veronikou Zittovou. Společně s Terezou Syslovou si navíc zahrála na listopadovém podniku série Euro Floorball Tour v Praze.

Adéla Jůzová má v rodném listě uveden rok narození 1998, proto si zatím extraligu žen zahrát nemohla. Ovšem její statistiky z první ligy juniorek budí respekt: za dvanáct utkání základní části nasbírala 79 bodů a v nadstavbové skupině přidala dalších 27 bodových zápisů za sedm střetnutí.

Hlavní trenérka Michaela Marešová plánuje, že všechny dostanou šanci probojovat se do kádru A-týmu, avšak zkušenosti by měly předávat také v juniorkách. „Holky jsou ve věku, kdy je potřeba pracovat na sobě ještě intenzivněji a my jim k tomu můžeme nabídnout ideální prostředí a podporu zkušených hráček,“ uvedla na webu Chodova.

Všem věstí velkou budoucnost. „Nehodláme na ně spěchat, ale při vůli na sobě pracovat se v budoucnu mohou stát velkými oporami Chodova,“ říká Marešová optimisticky.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*