Židenice potřebují novou kapitánku. Lucie Svobodová totiž míří do B-týmu. Foto: Martin Dvořák - MAD Photography
9. 7. 2015 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Židenice se mění. Kapitánka Svobodová končí, tým vsadí na mládí a zkušenosti

 



Sokolky z brněnských Židenic patřily k tomu nejpříjemnějšímu, co nabídla minulá sezona extraligy žen. Nejprve sice zaspaly její úvod, avšak poté se rozjely a byly nepříjemným soupeřem, ceněným pro svůj agresivní florbalový projev. Právě proto si také tým Martina Hájka, pro někoho možná překvapivě, vybral za čtvrtfinálového soupeře Herbadent. V létě tým ale prochází obměnou. Skončila třeba dlouholetá kapitánka Lucie Svobodová, přišla naopak Simona Némethová z Ostravy.

V osobě Lucie Svobodové ztratí Židenice vůdce. „Když se mě někdo zeptá, proč končím svou extraligovou kariéru, tak většinou odpovím, že jsem stará,“ říká dnes již bývalá kapitánka týmu.

Pravé důvody jsou ale jinde. „Ve skutečnosti je těch důvodů více a nebylo úplně snadné si je přiznat: aktuálně se totiž florbalu nemůžu věnovat se stoprocentním nasazením, ať už z pracovních nebo osobních důvodů,“ popisuje Lucie Svobodová.

Proto se rozhodla na nejvyšší úrovni skončit, přesunout se do béčka a dát příležitost mladším hráčkám. S A-týmem ale absolvuje letní přípravu. „Ráda bych touto cestou poděkovala trenérům a spoluhráčkám za pochopení, nasazení a skvělé výsledky nejen v poslední sezoně, ale také v těch předešlých,“ dodává ještě závěrem.

Svobodová není jedinou hráčkou, která řady brněnského týmu opustí. „Skončila také Šárka Kusáková, do ELITE odchází Ivana Miklíková a možná odejde také Veronika Rozenbergová,“ vypočítává hlavní trenér Martin Hájek.

Navzdory všem odchodům má nyní v kádru, který absolvuje letní přípravu, 27 jmen. „Aktuálně máme 25 hráček do pole a dvě brankářky, z Ostravy přichází Simona Némethová, další novou tváří je Marie Halasová z Aligators,“ informuje Martin Hájek. S týmem se připravuje hned pětice loňských juniorek. „A zkoušíme ještě Kristýnu Madajovou z Brodu a Kateřinu Bednářovou z Jihlavy,“ doplňuje hlavní kouč.

Na tolik oceňovaném stylu by se ale nic měnit nemělo a pomoci by k tomu měl také nový kondiční trenér Karel Husák. „Dostal jsem na něj tip. Je to hokejový trenér, jenž učí ve sportovních třídách a dělá přípravy pro mládež, od dětí až po dospívající,“ popisuje židenický trenér.

A spolupráci si nemůže vynachválit. „Děláme jiné věci než v minulosti, zaměřili jsme se na florbalovou zátěž a florbalové parametry s prvky hokejové přípravy,“ nechává Hájek nahlédnout pod pokličku. „Na Open Game bylo vidět, že to má smysl a posunulo nás to,“ pochvaluje si.

Hlavní trenér věří, že taková příprava přinese ovoce. „Je přesně uzpůsobená tomu, co chceme v sezoně hrát: aktivní, atraktivní a důrazný florbal,“ zakončil Martin Hájek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*