Martin Smeták. Foto: Martin Flousek Martin Smeták. Foto: Martin Flousek
16. 7. 2015 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Velký návrat: Ostravské FBC opět povede Martin Smeták!

 



Je to nečekané, ale na první pohled hodně pozitivní! Do ostravského FBC se vrací trenér Martin Smeták, který se podepsal pod posledním velkým úspěchem klubu. V roce 2011 hrálo FBC extraligové finále a v památné bitvě s Tatranem přišlo o mistrovský titul v poslední třetině…

Nyní je Martin Smeták zpátky a soudě dle rozhovoru, který poskytl webovým stránkám FBC, by mohl pomoci zastavit úprk obrovského množství florbalistů ke konkurenci.

„Vím, že nás čeká spousta práce. Kádr je mladý, spousta kluků odešla. Chci kádr znovu budovat a zabránit tomu, aby kluci odcházeli. K tomu je zapotřebí vytvořit podmínky, což musí udělat vedení klubu. A já věřím, že udělá,“ říká v rozhovoru pro klubový web Martin Smeták.

K florbalu se vrací i z toho důvodu, že jeho angažmá v hokejovém prostředí skončilo. „Chci něco dělat. Můj návrat do FBC hodně ovlivnilo to, že podmínky pro kluky budou takové, jaké jsem chtěl už kdysi. Mám slíbené od vedení, že to všechno bude,“ tvrdí.

V Ostravě by tak mohl pracovat podle svých představ a k ruce bude mít Tomáše Svačinku, který na stejné pozici působil i společně s Petrem Koutným. Vedení FBC nabídlo Martinovi Smetákovi dlouhodobou, tříletou smlouvu. On sám ale tuší, že to bude běh na dlouhou trať.

„Chci začít budovat mužstvo tak, aby hráči neodcházeli, ale naopak přicházeli. Do tří let se chci dostat do stavu, že nebudeme mít problémy, kádr bude stabilizovaný a my se budeme moci prát o vyšší příčky. Ale jak už jsem řekl, tato sezona bude velice těžká,“ ví Martin Smeták.

Oproti loňské sezoně se bude muset obejít bez lídra statistik Marka Švajného, nebo talentovaného útočníka Dana Kašovského. Do klubu se naopak vrátil univerzál Tomáš Vojtíšek. V týmu by měl zůstat i velezkušený brankář Štěpán Laja.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • ich napsal:

    Dobrej krok FBC, přeji hodně štěstí Martinovi i celému FBC..a kdyby Martin měl čas, může ve volných chvílích pískat hokej. Já si ho pamatuju, jako rozhodčího a byl skvělej. Ale to byla jen odbočka na odlechčení, každopádně dobrá volba FBC

  • moc dobrý napsal:

    na odlehčení se může i vyhčůrat…

Napsat komentář

*