Zatím poslední reprezentace juniorek odjížděla z MS bez medaile. Budou jejich nástupkyně úspěšnější? Foto: Pavel Paluska Zatím poslední reprezentace juniorek odjížděla z MS bez medaile. Budou jejich nástupkyně úspěšnější? Foto: Pavel Paluska
13. 8. 2015 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Juniorky šokovaly Red Ants, Chodov nedostal gól a Slovenky opět válí

 



První den elitní ženské kategorie na Czech Open 2015 přinesl dvě veliká překvapení. O první se postaraly Slovenky, které ve svém úvodním zápase remizovaly s favoritkami turnaje SB-Pro 2:2. Patrně největší překvapení dne si ale pro Red Ants, v čele s obránkyní Nötzli, připravily české juniorky, když mohutně posílený tým skolily 5:1. Válely hráčky Chodova, které dvakrát vyhrály a nedostaly branku.

Ve skupině A šlo vše podle předpokladů: Herbadent si nejprve bezpečně pohlídal utkání s finským týmem HUKU, Pixbo, další z papírových favoritů turnaje, přemohl Sveivu. V odpoledním setu pak Pixbo porazilo v jednom z pátečních šlágrů Herbadent a Sveiva připsala druhou porážku na konto HUKU.

Ve skupině B nejprve první zahraniční trenér na lavičce českého extraligového týmu prožil úspěšnou premiéru. Jay Backman se totiž mohl radovat z výhry Bohemians 1:0 nad rezervou Dalenu, Slovenky ale odpoledne připravily překvapení SB-Pro, se kterým remizovaly 2:2.

Hana Sládečková s Denisou Ratajovou si náladu vylepšily odpoledne, když SB-Pro přejelo Bohemians 8:1, přičemž obě české vyslankyně skórovaly, Ratajová navíc zapsala ještě dvě asistence. Slovensko pak porazilo IBF Dalen a má na dosah první místo ve skupině.

Michaela Mlejnková s Janou Lackovou ovšem neprožily s Red Ants dobrý den a reálně jim hrozí, že s Red Ants skončí v opravné části pavouka turnaje. V dalším pátečním šlágru nejprve remizovaly s Dalenem, aby vzápětí senzačně 1:5 podlehly českým juniorkám. Ty na oplátku nestačily na Vítkovice, které zase nestačily na Dalen. V nejvyrovnanější skupině je tak po prvním dni stav: Dalen – 4 ; juniorky – 3 ; Vítkovice – 3 a Red Ants 1 bod.

Skupině D vládne se dvěma výhrami celek Chodova, který navíc nedostal v obou utkáních branku. Juniorky Umeå si zajistily 3 body výhrou nad Burgdorfem, svěřenkyně Radomíra Malečka ale předtím porazily Židenice, které se dvěma porážkami tabulku skupiny D uzavírají.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*