Bohemians na Czech Open. Foto: Pavel Růžička, www.czechopen.cz Bohemians na Czech Open. Foto: Pavel Růžička, www.czechopen.cz
20. 8. 2015 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Czech Open a Bohemians: Na Innebandy můžeme zapomenout, ví Jedlička

 



Přestože Bohemians došli až do čtvrtfinále, což se z českých týmů podařilo už jen Mladé Boleslavi, nebral si Michal Jedlička při hodnocení uplynulého Czech Open servítky. Srovnání se špičkovými týmy mu ukázalo skutečný rozdíl mezi českým a švédským florbalem.

„Klokani“ v základní skupině uhráli jen bod. Podařilo se jim však uspět v opravné části pavouka, a proto se zelenobílí prokousali až do čtvrtfinále, kde jim švédské Pixbo nasázelo 11 branek.

Sestava FbŠ Bohemians na Czech Open 2015:

Brankáři:
Jan Cimbálek (Tomáš Hyršl)

Obrany:
Mikuláš Forman – Martin Kisugite
Pavel Čihák – Vojtěch Zezulka
Martin Koubek – Marek Zapletal
Marek Chlumský

Útoky:
Martin Šimek – Vojtěch Bagin – Radek Mandík
Adam Růžek – Tomáš Kindl – Martin Poláček
Aleš Höffer – Lukáš Kuncman – Jakub Šárka
David Šimek – Patrik Kieler

Nejproduktivnější hráči:
8 (6+2)   Radek Mandík
8 (4+4)   Jakub Šárka
7 (1+6)   Vojtěch Bagin
4 (2+2)   Lukáš Kuncman
4 (2+2)   Patrik Kieler

Sestava Bohemians se oproti loňské sezoně nezměnila. Prostor opět dostalo hodně mladíků včetně Patrika Kielera. Nejproduktivnějším hráčem „klokanů“ se stal Radek Mandík, který v elitním útoku nastupoval po boku Bagina a Martina Šimka.

Přehled zápasů:
Bohemians – Vítkovice 4:4
Bohemians – Dalen 1:6
Bohemians – Wiler 1:6
Bohemians – St. Gallen 5:3
Bohemians – Grünenmatt 9:1
Bohemians – Pixbo 2:11

Michal Jedlička si nic nenalhává. „Hráli jsme tři zápasy se špičkou (Dalen, Wiler, Pixbo) a dostali jsme v nich pořádně na zadek, prostě na to nemáme – rychlostně, kondičně, technicky. Jsme úplně v lese,“ nezdráhá se říct svérázný kouč.

V základní skupině tak mohl být Jedlička spokojen pouze s duelem s Vítkovicemi. „Remíza 4:4 je pro nás celkem dobrý výsledek, šlo o vyrovnaný zápas. Každý chvíli tahal pilku,“ ohlédl se také za jediným střetnutím s tuzemským klubem.

Bohemians tak šli do opravného pavouka a podařilo se jim vyřadit dva švýcarské celky. „Gallen byl podprůměrný tým, Grünenmatt průměrný. Kluci si na ně věřili a v pohodě je porazili. Tady zavládla spokojenost,“ přiznal Jedlička.

„Shrnutí je takové, že se můžeme plácat u nás a ve Švýcarsku, ale na Innebandy můžeme v klidu zapomenout,“ říká bez okolků. „Anebo začít něco dělat. To se ale našim borcům moc nechce, protože to dělají jen tak. Prej kdyby něco dostávali, tak by běhali a všechno dělali rychleji. Blbost! Jsou to kecy. Plno hráčů mě přesvědčilo, že na to nemá. Jen si myslí, jak jsou dobří a jak na sobě makají,“ uzavírá svou kritickou výpověď.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • sasky napsal:

    Čím více bude takovýchto kritických hlasů, tím lépe pro český florbal. Za mě Bedla palec nahoru.

  • pepe napsal:

    co řekne bedla to ma koule… jen tak dale

  • hlas lidu napsal:

    Pan Bedla, pan trener co zije u maminky a prachy sype max do fortuny tomu se to keca…mit 4-5 treninku tejdne a vikendy travit nekde na cestach s florbalkou a zadacino diky fu

  • Honza napsal:

    Je dobře, že trenéři ten rozdíl vidí a nebojí se o něm mluvit.
    Bohužel s přístupem výše prezentovaným „hlasem lidu“ se změny opravdu nedočkáme. Pochopil bych to u národní ligy, ale pokud i extraligoví trenéři musí pracovat s takovýmto materiálem, pak je úroveň Švédů a Finů pro Čechy nedostižná.
    Můžeme Seveřany dohnat v technice, důrazu i fyzičce, ale dokud se nezmění mentalita hráčů, tak není šance se jim rovnat…

  • kilerek napsal:

    Hlas lidu: Typickej alibismus. Ceska klasika. Zakladni princip by mel byt asi tento: kdyz neco hraju, tak to hraju poradne a makam, protoze chci byt lepsi nez ostatni. Kdyz se mi to delat nechce, muzu se na to vykaslat a bud prestat hrat uplne nebo si jit jednou za mesic pinknout na nejakej pralesni turnaj 🙂 At si Bedla zije, kde chce. Jeho vec. Ale vy jste klasickej ceskej priposranek 😀

  • Jose napsal:

    Jedličko,právě jsi dokázal,že jsi jako mládežnický trenér tragik,tvými slovy úplně v lese,gratuluji

    • Honza napsal:

      Proč? Proto, že přesně řekl, kde náš florbal (a nejen florbal) tlačí bota?

    • Petr napsal:

      Podle čeho tak soudíš? Znáš jeho názory, priority, způsob uvažování, přístup k dospělým a k mládeži? Jen pro připomenutí, tento „tragik“ je dlouhodobě nejúspěšnějším mládežnickým trenérem v republice. Zkus si s ním promluvit a poznáš, že za slupkou florbalového blázna a emotivního cholerika se skrývá logicky a realisticky uvažující člověk.

Napsat komentář

*