Hráčky NST získaly skalp SC Classic. Foto: Jari Turunen
21. 9. 2015 Ženský florbal - Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Byla to jízda, říká Koníčková o výhře nad mistrem. Mlejnková dala dva góly

 



Poměrně podařené premiéry mají za sebou české reprezentantky v zahraničních nejvyšších soutěžích. Dokonce stoprocentní byly naše hráčky ve Švýcarsku, kde kromě Red Ants a Churu vyhrál také Bern-Burgdorf Radomíra Malečka. Obrovský úspěch zaznamenalo finské NST, které doma přemohlo Classic. Naopak se nedařilo SB-Pro, které podlehlo PSS.

Největšího úspěchu dosáhla jednoznačně Hana Koníčková se svým NST. V domácí premiéře totiž její nový tým přemohl úřadující mistryně a účastnice nadcházejícího Poháru mistryň, SC Classic, 5:3.

A Koníčková byla nadšená. „Hrála jsem proti Classic poprvé a nemám tedy srovnání, ale byla to jízda,“ usmívala se. „První utkání přineslo hned ten nejtěžší test. Nic se nevyrovná atmosféře, která byla v šatně vyburcovaná, a týmové soudržnosti,“ libovala si hráčka první formace.

Není tak divu, že NST, kterému odborný finský server Pääkallo.fi ve své analýze před startem ročníku prorokuje místenku v premiérovém severském Superfinále, soupeře porazilo. „Přesně jsme věděly, co máme hrát a šly jsme si za výhrou, zdobila nás obrovská chuť vyhrát první domácí utkání. A opět jsem ve florbale zažila adrenalin,“ zakončila reprezentační obránkyně.

Finálovou místenku má NST „uzmout“ SB-Pro. Tým z helsinského předměstí ale nezačal dobře a Hana Sládečková tak nemohla oslavit své třiadvacáté narozeniny výhrou. Pro totiž podlehlo PSS 3:5. Jak Sládečková, tak Ratajová nastoupily v elitní formaci, která byla stejná jako na Czech Open. Premiérové body si nepřipsaly, jednu asistenci naopak zaznamenala Mirva Laitinen.

Nejvyšší soutěž se rozběhla také ve Švýcarsku a Michaela Mlejnková si asi lepší start nepředstavovala ani ve snu: na výhře Red Ants 8:4 nad Giffers se podílela dvěma brankami a navrch přidala asistenci u premiérového zásahu Jany Lackové. „První zápas, ve kterém padlo 12 branek, se musel divákům líbit. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli a mohli si připsat první tři body do tabulky,“ hodnotila úvodní utkání.

Vůbec nejvyšší výhru prvního kola DNLA si připsal Burgdorf Radomíra Malečka. Čarodějnice porazily Oberland 8:3, k čemuž přispěla dvěma body také Ela Piotrowska. Slovenské duo Klapitová – Ďuríková v utkání nebodovalo.

Výhru Churu 7:3 nad Zugem slaví také Hanka Lacková, byť léčí zranění, které utrpěla v utkání Superpoháru a přímo na hřiště se tak ještě nějakou dobu nepodívá.

Dařilo se také legionářkám ve Švédsku: Tereza Urbánková si s Morou připsala už druhou výhru, když její tým tentokráte přemohl Täby 7:3. Odchovankyně ostravského florbalu v utkání nebodovala, což se při debutu v SSL nepovedlo ani Elišce Krupnové. Její Pixbo rozstřílelo Falun 11:0, Krupnová v čase 14:10 neproměnila trestné střílení.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*